DAYANIŞMA İÇERİSİNDE TEK YÜREK ZOR GÜNLERİMİZİ AŞACAĞIZ

AK Parti Gölcük İlçe Başkanı Ecz. Çetin Seymen yaptığı basın açıklamasında öncelikle asrın felaketinde, 11 ilimizi 13.5 milyon vatandaşımızı etkileyen büyük afette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

Ayrıca, felaketin yaşandığı ilk saatlerde yola çıkarak bölgeye ulaşan ilk arama kurtarma ekiplerinin lideri olarak 10 günü aşkın sürede onlarca canın kurtarılmasına, yüzlerce yardımın ulaştırılmasına vesile olan, AK Parti Gölcük İlçe Yönetim Kurulu Üyemiz, Beşir Derneği Doğu Marmara Bölge Sorumlusu değerli kardeşim Metin Doruklu’ ya Allah’tan rahmet diliyorum. Çok kıymetli bir kardeşimizdi. Mekanı cennet olsun. Teşkilatımızın başı sağ olsun.

Evet son derece üzgün olduğumuz günler içerisindeyiz. Ülkemizin bir bölgesi felaketi yaşıyor. Yüzeye çok yakın gerçekleşen deprem çok büyük bir alanı etkiledi. Depremin olmasıyla birlikte bir iki saat içerisinde bakanlarımız deprem bölgelerinde yerlerini alarak koordinasyon işlemlerine başladılar. AFAD ve Kızılay ile birlikte STK’lar, gönüllüler hep birlikte deprem bölgelerine hareket ettiler. Hatay’dan Maraş’a, Urfa’dan Adana’ya çok geniş bir alanda mücadele etmek durumunda kaldık. Ancak buna rağmen devletimizin kuruluşları kısa sürede organize olarak bölgedeki depremzede vatandaşlarımız ulaştılar.

Şu anda çadır kentler kuruldu, konteyner kentlerin kurulumu devam ediyor. Temel ihtiyaçlar başta olmak üzere vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları devletimizin kurumları ve gönüllüler tarafından karşılanıyor. Devletimizin 250 bin personeli şu anda sahada görev yapıyor.

Biz de depremin yaşandığı ilk saatlerden itibaren yardım ve dayanışma çalışmalarımıza başladık. Gölcük Belediye’mizde yaptığımız ilk toplantıda yardım duyuruları oluşturduk, malzemelerin toplanacağı alanı belirledik ve lojistik destek sağlayacak araçları ayarladık.

Kısa süre içerisinde tüm Türkiye birlik oldu, dayanışma içerisine girdi. Büyük felaketin siyasetini yapmaya çalışanlara fırsat vermedi. Her görüşten vatandaşımız yardım tırlarında, stantlarında buluştu. Ana kademe yöneticilerimiz ile hemen bir araya gelerek toplantı yaptık gerek nakdi gerekse ayni yardım noktasında var gücümüzü masaya koyduk. Yardım tırlarının ayarlanmasında destek verdik. Kadın kollarımız ilk saatlerden itibaren yardımların tasnifinde ve mahallelerden toplanmasında büyük gayret gösterdi. Gençlik Kollarımız felaketin ikinci gününde Elbistan’a giderek oradaki arama kurtarma çalışmalarına ve yardımların koordinesinde görev aldılar. Mahalle başkanlarımız mahallelerden yardım toplanmasında ve toplama noktasına ulaşmasında büyük emek harcadılar. Zor günlerin hiç birini es geçmeyen AK Parti Gölcük teşkilatımızdaki yol arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum.

Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan depremin tüm bölgelerini inceleyerek oluşan hasarı yerinde gördü. Bunun akabinde depremzede vatandaşlarımızın hizmetine 100 milyar liralık bir bütçe ayırıldığını açıkladı. Depremi yaşayan tüm ailelere 10’ar bin TL maddi destek ve çeşitli kira yardımlarını açıkladı. Ayrıca tüm deprem bölgelerinde risksiz bölgelere bir yıl içerisinde tüm kalıcı konutların yapılacağının da taahhütünü verdi.

Biz hükümet olarak nasıl Van, Elazığ, Malatya, İzmir depremlerinden sonra en kısa sürede şehirleri tekrar ve güvenli bir şekilde inşa ettiysek, nasıl yangın bölgelerini sel bölgelerini eskisinden daha güzel hale getirdiysek, bu 11 ilimizi de inşallah bir yıl içerisinde güvenli bir şekilde inşa ve ihya edeceğiz. Buna inancımız tam. Daha önce yaptık, yine yapacağız. Devlet milletini hiçbir zaman yalnız bırakmadı, bırakmayacak.

Ayrıca şu anda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın, Gölcük Belediye Başkanımız Sayın Ali Yıldırım Sezer ve bazı ilçe Belediye Başkanlarımız Hatay’ın Defne ve diğer ilçelerinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz Sahra hastanesi’nden çadır kentlere varana kadar bir çok noktada hizmetlerini sürdürüyor. Ayrıca 24 saat sıcak yemek ve depremzedelere psikososyal hizmet sunuyorlar. Bunun yanı sıra Gölcük Belediyemiz de ilçenin dezenfeksiyon ve temizlik işlerini üstlenmiş durumda. Ayrıca sıcak yemek servislerini sürdürüyorlar.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın ve Gölcük Belediye Başkanımız Sayın Ali Yıldırım Sezer ilk günlerden beri bizzat deprem bölgesinde hizmetlerini sürdürüyorlar. Allah onlardan razı olsun.

Deprem felaketiyle birlikte kamunun kaynaklarının bir kısmı deprem bölgesine ayrıldı ancak bizim devletimiz elhamdülillah güçlü. Şu anda diğer yatırımlar da devam ediyor. Buna Gölcük Kentsel Dönüşüm projesi de dahil. Gölcük Kentsel Dönüşüm projesi şu anda dolu dizgin devam ediyor. Yıkımların sonlanmasıyla kısa süre içerisinde çarşı birinci etabı bitirip hak sahiplerine teslim edeceğiz.

Türkiye tek yürek dayanışma içerisinde yaralarımızı sarıp, felaketten ders çıkaracağız. Bizim buna inancımız tamdır. Milletimiz ferasetlidir, devlet milletinin yanındadır.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

97 − 94 =