“CUMHURİYETE VE ATATÜRK’E İNANCIMIZ TAMDIR”

10 Kasım törenleri için Anıtparkta toplanan CHP’liler, Gölcük Chp İlçe Başkanı Fikret Gürel  önderliğinden düzenlenen törenin ardından Anıtparkta bulunan Atatürk heykeline karanfil bıraktılar. Törene belediye başkanı adayı İsmet İşeri’de katıldı.

10 Kasım törenleri için Anıtparkta toplanan CHP’liler, Gölcük Chp İlçe Başkanı Fikret Gürel  önderliğinden düzenlenen törenin ardından Anıtparkta bulunan Atatürk heykeline karanfil bıraktılar. Düzenlenen törene CHP ilçe Başkanı Fikret Gürel ve yönetimi,  Kadın Kolları Başkanı Türkan Çimen ve yönetimi, Gençlik Kolları Başkanı Güney Yılmaz ve yönetimi, CHP eski ilçe Başkanı ve Gölcük Belediye Başkan adayı İsmet İşeri, CHP Belediye Meclis üyeleri, CHP eski ilçe Başkanı Caner Uzuner ile partililer katılım sağladı.

KATILIM YOĞUN OLDU

10 Kasım Atatürk’ü anma günü ve Atatürk haftası nedeniyle düzenleden törenden sonra günün anlam ve önemini vurgulayan konuşma yapan Başkan Gürel “Atatürk’ün fikir ve ideallerinin ışığında, Cumhuriyet hedefimizi gerçekleştireceğimize olan inancımız tamdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, önderimiz ve başta mazlum milletler olmak üzere tüm dünyaya örnek olmuş büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 80. yılında saygı, rahmet ve giderek büyüyen bir özlemle anıyoruz” diyen Başkan Gürel; “Onun esareti, benliğine ve yurttaşlarına yakıştıramayan ruhu, onuru, milletine olan inancı ve ona inanan milyonların mücadelesi ile bugün hepimiz Türkiye Cumhuriyeti bayrağı altında özgürce nefes alıp veriyoruz. Atatürk’ün ilke ve devrimleri, bölgemizde ve dünyadaki huzur, barış, istikrar arayışlarına ışık tutmakta; daha iyi bir yaşam kurma azmiyle çağdaşlaşmak için mücadele eden bütün halklar, Atatürk’ün mücadelesinden ilham almaya devam etmektedir. Bu bağlamda 10 Kasım sadece Mustafa Kemal Atatürk’ü anma günü değil, O’nun eserlerini geliştirerek geleceğe taşıma azmimizi yinelediğimiz bir gündür” dedi.

“CUMHURİYET’E VE ATATÜRK’E İNANCIMIZ TAMDIR”

Başkan Gürel konuşmasının devamında “Yolumuzu da, kendisinin akıl ve bilimi temel alan düşünce sistemi aydınlatmakta, karşılaştığı bütün güçlükleri yenmesini bilen direnci, bize güç vermektedir. ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen Atatürk’ün fikir ve ideallerinin ışığında, onurlu bir gelecek, huzurlu bir toplum ve kimsesizlerin kimsesi olan bir Cumhuriyet hedefimizi gerçekleştireceğimize olan inancımız tamdır. Atatürk’ün bizlere bıraktığı en büyük miras olan Türkiye Cumhuriyeti, birlik, beraberlik ve bütünlük içinde özgürlüklerine sahip çıkan vatandaşlarımızın kararlılığıyla sonsuza kadar yaşayacak, çağdaş dünyada hak ettiği yere yükselecektir. Duyduğumuz minneti kelimeler ile anlatmak zor, hatta imkânsız. Ata’ya minneti ifade etmenin en güzel ve anlamlı yolu bıraktığı mirasa sahip çıkarak, onu daha da ilerilere taşımak için var gücümüzle çalışmak; ulusal değerlere, Cumhuriyet’e sahip çıkmak, Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşı’nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmak olacaktır. Bu inançla, Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla selamlıyor ve sonsuza kadar emanetlerinin bekçisi olacağımıza söz veriyoruz” diyerek duygu ve düşüncerini dile getirdi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

91 − = 81