Cumhuriyet Tır’ı Değirmendere’de

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ülkenin kurtuluşu için başlattığı Milli Mücadelenin 100. yılında Samsun’dan yola çıkan Cumhuriyet Tırı, Değirmendere’de.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ülkenin kurtuluşu için başlattığı Milli Mücadelenin 100. Yılında Samsun’dan yola çıkan Cumhuriyet Tırı, Değirmendere de halkın ziyaretine açıldı.

Çınarlık Meydanı’nda yer alan tır içerisinde Atatürk, Cumhuriyet ve devrimlerle ilgili sergilerin, İstiklal Madalyası’ndan, 10. Yıl Madalyası’na orijinal objelerin yanı sıra, Türkiye’de ve dünyada basılmış Atatürk’le ilgili yayınlardan oluşan basılı malzemeler ve panolar yer alıyor.

Cumhuriyet Tırı Gölcük’te 3 gün kalacak.  Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gölcük Şube Başkanı Cemil Özbaş, kadın kolları başkanı Ayşe Çelik ve yönetiminin ev sahipliği yapacağı programın akışı ise şöyle; 15 Ağustos 21:00 konser verilecek aynı saatlerde ünlü dağcı AKUT kurucusu Nasuh Mahruki düzenlenen söyleşinin konu olacak. 16 Ağustos günün de ise 1999 Marmara Depremi’nde hayatını kaybeden şehitlerimiz için lokma dağıtımı gerçekleştirilecek.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

1 + 5 =