Cumhurbaşkanı Erdoğan Kartepe’de, Sude Naz’ın cenazesinde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Niğde’de otobüsün devrilmesi neticesinde yaşamını yitiren 20 yaşındaki Sude Naz Akkuş’un cenaze namazına katıldı

Dün sabah saatlerinde gelen acı haberle sarsıldıK. AK Parti’nin Adana’daki gençlik programı dönüşü üniversite öğrencilerini taşıyan otobüs Niğde’de kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Meydana gelen feci kazada aralarında 20 yaşında ki Kartepeli Sude Naz Akkuş’un da bulunduğu kazada 3 kişi hayatını kaybetti,  41 kişi ise yaralandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN CENAZEYE KATILDI

Kartepe Köseköy’de ikamet eden 20 yaşındaki Sude Naz Akkuş, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.  Yeni Tip Denizaltı Projesi (YTDP) kapsamında Gölcük Tersanesi’nde inşa edilen Hızırreis Denizaltısı’nın Havuza Çekme ve Selmanreis Denizaltısı’nın ilk kaynak törenine katılmak  için Kocaeli’ye gelen Başkan Erdoğan, Gölcük’te gerçekleştirilen kaynak töreninin ardından elim kazada hayatını kaybeden 20 yaşındaki Sude Naz Akkuş’un cenazesi için Kartepe’ye geldi.

YOĞUN KATILIM OLDU

Kartepe Akademi Lisenin önceki dönem öğrencisi olan Selçuk Üniversitesi Sosyoloji Bölümü 2. sınıf öğrencisi Sude Naz’ın Köseköy Meşelik Park Camiinde kılınan cenaze namazına, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Emine Zeybek, Fikri Işık, Sami Çakır, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, CHP İl yönetim kurulu üyeleri, BBP İl Başkanı Remzi Kaya, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, AK Parti İlçe başkanları, CHP Kartepe İlçe Başkanı Nilay Merttürk ve ilçe yöneticileri, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İsmail Karaosmanoğlu katılırken Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet katıldı.

“BİZİM İÇİN ÖLÜM BİR YOKOLUŞ DEĞİLDİR”

Cenaze töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda gerek Taliha hanım gerek Sude kızımız musalla taşında onları ebedi aleme, hakka uğurluyoruz. Tabi Adana’da bizler akşam tüm gençlerimizle çok coşkulu, heyecan dolu bir akşam yaşadık. Tabi ertesi sabah elim trafik kazasını duyduk. Rabbimden temennimiz odur ki, inşallah bu genç yaşta ebediyete uğurladığımız Sude kızımız ve Taliha hanım için, Allah günahlarını affetsin diyorum. Ailelerine biz başsağlığı diliyoruz. Tabi şuna her şeyden önce inanacağız, rabbim buyuruyor ki ‘Ölümü de hayatı da biz sizlere imtihan için yarattık’. Bunu yaşıyoruz, her an ölüme hazır olacağız. Bizim için ölüm bir yok oluş değildir. Gerek Taliha hanım gerek Sude kızımız için inşallah sevgili peygamberimizin sancağı altında buluşuruz. Sabredeceğiz ve inşallah sevgililer sevgilisinin sancağı altında buluşacağız. Dün meydana gelen kazada otobüsün şoförüyle ilgili de yargı gereken neyse bunun takibini yapıyor, yapacak ve bizler de gereken neyse onu yapacağız. Ben tekrar sizlerden dünyaya müteallik haklarınızın helal edilmesini istiyorum. Allah sizlerden razı olsun. Rabbim inşallah cennetiyle cemaliyle müşterek kılsın.” İfadelerini kullandı.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

88 − 83 =