CUMHUR İTTİFAKI’NDAN PROTESTO

İzmit Belediyesi’nin Mart ayı meclisi bugün toplandı. İzmit Belediyesi Belsa Binası 9’uncu katta bulunan toplantı salonunda yapılacak olan meclise AK Parti ve MHP grubu katılmadı.

12 maddeyi görüşmek üzere toplanan Mart ayı meclisi saat 15.00’de başladı ancak AK Parti ve MHP gruplarının salona gelmemesi dikkat çekti. İki grubun da yeni grup odalarını beğenmemeleri nedeniyle yapılan protesto sonucu çoğunluk sağlanamadığı takdirde meclis toplantısı gerçekleşmeyecek.

Konu hakkında açıklama yapan Grup Başkan Vekili Mustafa Soydabaş, “İzmit meclisi olarak ana görevimiz olan meclisimi çalıştırmak ve meclisin kentimizin aleyhinde olan kararlara karşı çıkmaktır. Yüz üzerinde alınan kararda sadece 4 şeye hayır dedik. Bugün yine normal Meclis toplantımız için geldik ama grubumuza bir oda ayrılmış. Bundan önceki 10 yılda CHP bu odayı toplantı salonu olarak kullanmış. Geçtiğimiz 10 yılda CHP’ye bu odadan başka bir oda daha tahsis edilmiş. Bu duruma gelinmişken biz bu meclise katılmama kararı aldık. Salt çoğunluğun 20 kişi olması sebebiyle biz katılmayacağız. Yandaki odayı çekin, biz başkan olarak kaybetmiş olmamıza rağmen sayı olarak iktidarız. CHP ile bizim odamızı karşılaştırın, vicdanınız el vermeyecek. Başkan Hanım bir gün belirleyecek ve toplantı yapılacak” dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

94 − = 85