ÇOCUKLAR YALI EVLERİNİ ÇİZDİ

Gölcük Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında Değirmendere Yalı Evleri’nde düzenlediği ‘Çocuk Gözüyle Yalı Evleri’ isimli projenin resim sergisi açıldı. Sergilenen resimler Kaymakam Altıntaş ve Başkan Ellibeş tarafından çok beğenildi. Başarılı genç ressamların sergisini sizlerde gezebilirsiniz…

Gölcük Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında Değirmendere Yalı Evleri’nde düzenlediği ‘Çocuk Gözüyle Yalı Evleri’ isimli projenin resim sergisinin açılışı, dün Yalı Evleri’nde yapıldı. Sergiye Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş, Gölcük Kent Konseyi Genel Sekreteri Fatih Bayram, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, ilçemizin eski kaymakamlarından Mustafa Pekdemir, serginin gerçekleştirilmesinde emeği olan ve öğrencilere kursu veren Öğretmen Nilüfer Oruç, öğrenciler ve velileri katılım gösterdi.

GÜZEL ESERLER ORTAYA ÇIKTI

Gerçekleştirilen sergi açılışında ilk sözü alan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Çocuklarımız, yarınımızın geleceği olan evlatlarımız, eğitimleri süresi içerisinde sanatsal etkinliklere katılıyor. Yerel yönetimler olarak çocuklarımızın önünü açıp imkanlar sunmaya gayret ediyoruz. Sadece imkan sunmamız yeterli değil. Kaymakamımızın görüşleri doğrultusunda, İlçe Mili Eğitim Müdürümüz başta olmak üzere öğretmenlerimizin katkıları ile başarılan bu eserleri gözlemleyeceğiz. Çocuklarımız, açık alanda bu resimleri yaptılar. İradeyi ortaya koyan tüm çocuklarımızı gözlerinden öpüyorum. Mutlaka velilerimizin iradeleri, öğretmenlerimizin samimi gayret ve destekleri, güzel eserlerin oluşmasını sağladı. Bu organizasyona katılan herkesi tebrik ediyorum. Çocuklarımıza başarılar diliyorum” dedi.

GÖLCÜK HER YÖNÜYLE ÇOK FARKLI

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, “Gölcük gerçekten farklı. Burada kültür belediyeciliği, sanat belediyeciliği, eğitim belediyeciliği yapılıyor. Ben başta Belediye Başkanımız olmak üzere ekibine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, bulundukları bölgenin kültür ve sanat yaşamını sergilediler. Bugün sanat kavramıyla barışık bir şekilde güzel çalışmalar sergilemişler. Yöreyi kendi gözleriyle özümsemişler. Çocuklarımız, birer sanat eseri ortaya koymuş durumda. Ben emekleri ve çalışmaları için tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Ailelerine de teşekkür ediyorum. Bizde bir eksik var. Çocuklarımızın doktor, mühendis olmasını isteriz. Aslında toplumun sanatçıya da ihtiyacı var. Büyük Önder Atatürk, ‘Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ diyor. Hayata bağlamanın bir nesnesi de budur. Sanatçı insan, biraz daha naziktir, kibardır, barışıktır. Duyguları daha yoğundur. Keşke toplumda hepimize sanatçılık ruhu verilse. İnşallah daha güzel çalışmalara öğretmenlerimiz vesile olur” dedi.

SERTİFİKALAR VERİLDİ

Konuşmaların ardından kursu veren Öğretmen Nilüfer Oruç’a ilçe protokolü tarafından plaket, öğrencilere de sertifikaları verildi. Serginin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından yapılan tüm resimler incelendi ve Öğretmen Nilüfer Oruç, resimler hakkında protokole bilgiler verdi.

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

40 − 37 =