CİNTAŞ’TAN GÖLCÜKLÜLERE TEŞEKKÜR

 

 

 

Türk Hava Kurumu Gölcük Şube Başkanı SMMM.Mustafa Cintaş gazetemize yaptığı açıklamada, kayıt dışı cemaatlerin kasasına giden kurban derisi gelirlerine devlet el atmalı, yasal düzenleme çıkarılmalı dedi ve kurban derisi bağışını THK’ya yapan Gölcüklülere teşekkür etti.

 

 

Türk Hava Kurumu Gölcük Şube Başkanı SMMM.Mustafa Cintaş gazetemize yaptığı açıklamada Kurban derisi toplama da destek Gölcüklülere teşekkür etti. Cintaş ayrıca açıklamasında şunları söyledi: “Türk Hava Kurumu 16 Şubat 1925’te Yüce Önderimiz Atatürk’ün “İstikbal Göklerdedir” öngörüsüyle kurulmuş Türk Milletinin fedakar katkılarıyla hayat bulmuş ve Sizlerden aldığı güç ile yaşamaktadır. Kurulduğu günden bugüne yüklendiği havacılık sanayini kurma ve geliştirme, havacılığı tanıtma ve sevdirme misyonunu büyük bir titizlikle sürdürmektedir. Türk Hava Kurumu, devlet bütçesinden pay almadan, halkımızın verdiği kurban derisi, fitre zekat, bağış ve diğer ticari gelirleri ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

 

“YERLİ UÇAĞIMIZI YAPMAYA BAŞLADIK”

Türk Hava Kurumu, elde edilen gelirlerin tamamını gençlerimize ücretsiz Model Uçak, Serbest Paraşüt, Yamaç Paraşütü, Yelken Kanat ve Planör kursları açmaya, hava yolu şirketlerine pilot yetiştirmeye, yangın söndürme uçakları ile orman yangınlarına havadan müdahale, hava ambulans uçakları ile yaralı ve organ nakline, Türk Hava Kurumu Üniversitesi ile hava yolu şirketlerine kalifiye eleman yetiştirmeye ve gençlerimize iş imkanı sağlamaya, Hava Harp Okulu öğrencilerinin ilk planör eğitimlerini vermeye ve okullara kırtasiye malzemesi yardımı yapmaya kullanmaktadır. Türk Hava Kurumu Havacılık ve Uzay Üniversitesinde 1930’lu yıllarda yaptığı ancak daha sonraki yıllarda zamanın hükumetleri tarafından durdurulan uçak üretimi faaliyetini tekrar gündeme almış ve Yerli uçağımızı yapmaya başlamıştır. Bu üniversitemizde şehit ve gazi yakınları ücretsiz, başarılı öğrencilerimiz tam burslu ve kademeli burslu olarak eğitim almaktadır.

 

TÜRKİYE GENELİNDE 419 ŞUBE BULUNUYOR

2013 yılına kadar yardım toplama faaliyetlerini yasaların verdiği yetki doğrultusunda gerçekleştiren Türk Hava Kurumu faaliyetlerini bu yıl da gönüllülük esasına göre gerçekleştirmiştir. Türk Hava Kurumu bu faaliyeti Türkiye genelinde 419 THK Şube Başkanlıkları aracılığı ile yürütmüştür. Gücünü halkımızdan alan Türk Hava Kurumu, verdiğiniz ve vereceğiniz destekler sayesinde daha iyi yerlere gelecektir. Emin olabilirsiniz ki; bu sene ve gelecek senelerde uçaklarımızla söndürülecek her orman yangınında, uçaklarımızla taşınan bütün hasta ve yaralılarda, organ nakli bekleyen hastalarımıza organ taşınmasında ülkemizin dört bir yanından gelerek Türk Hava Kurumundan ücretsiz kurs alan gençlerimizin gözlerindeki ışıltıda sizin de payınız olacaktır.

 

DERİLERİN GELİRİ CEMAATLERE GİDİYORDU

Geçtiğimiz Kurban Bayramlarında olduğu gibi bu yılki Kurban Bayramındada görüldü ki vatandaşlarımız kurban derilerinin nereye gittiğinin hangi amaca hizmet ettiğinin bilincinde değildir. Çünkü geçtiğimiz yıllarda büyük bir kalkışmayla Türk milletine acı yaşatan FETÖ de bu dini vecibeden nimetlenmek için halkın duygularını istismar ederek geçtiğimiz yıllarda yeteri kadar bu derileri toplayarak, kirli emellerine alet etmişlerdir. Bu gün ise FETÖ terör örgütünden boşalan yeri diğer cemaatler vakıflar ve dernekler doldurmuş olup, Ülkemizde 150 milyon TL’nin üzerinde ki kurban derisi pazarının %80 i yani 120 milyon TL’lik bir gelir hiçbir belgeye dayanmadan kayıt dışı cemaatlerin kasasına girmekte ve ne amaçla kullanıldığı ise hükumet tarafından dahi bilinmemektedir. Devlet kayıt dışı toplanan bu kurban derisi pazarına el atmalı ve Yüce Türk Milletinin bağışlarını kontrol altına alarak geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız acıları tekrar yaşamamak adına Milli Ekonomiye katkı koyabilecek bir düzenlemeyi gerçekleştirmelidir. Aksi durumda FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ’nün yerine diğer örgütler filizlenmekte ve yaşam kaynağı olarak KURBAN DERİSİ PAZARI’nı kullandıkları toplumun her kesimi tarafından bilinmektedir.

ALTINTAŞ’A, ELLİBEŞ VE GÖLCÜKLÜLERE TEŞEKKÜR

Bu duygu ve düşüncelerle Türk Hava Kurumu’na desteklerini esirgemeyen Kaymakamımız Mustafa ALTINTAŞ’a, Gölcük Belediye Başkanımız Mehmet ELLİBEŞ’e, Kurban Bayramı süresince bizlerle Deri Toplama faaliyetine katılan Genç Kanatlar Topluluğumuza, Milli değerlerimize katkı koymak için Bağış ve Yardımlarını esirgemeyen hemşerilerimize desteklerinden dolayı TÜRK HAVA KURUMU camiası adına teşekkür ediyor saygı ve sevgilerimle selamlıyorum” dedi.

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 55 = 57