CHP’NİN MUHTEŞEM ÜÇLÜSÜ!

 

 

 

 

 

Şunun şurasında 24 Haziran’a ne kaldı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli seçimlerinden birisini yaşayacağız. Seçimin ana hattını devam mı, tamam mı oluşturuyor.

 

Partilerin ilçemizde yaptığı çalışmalara şöyle bir bakalım.

 

AK Parti her seçimin biraz daha üstünde çalışıyor. İdris Alp çok çalışkan biri. Yeni tip bir siyasetçi. Halkla iletişim kurmayı çok seviyor.

 

Ziyaret yapılabilecek ne kadar nokta varsa gece gündüz yönetimi ve teşkilatlarıyla birlikte o noktalarda. Durmak nedir bilmiyor.

 

AK Parti’nin mahalle teşkilatlarındaki insanlara çoğu partinin ana kadamesinde ulaşamadığını görüyoruz.

 

Bu durum AK Parti için ilçemizde bir artı oy getirecek mi merakla bekliyor olacağım. Hedefleri bu seçim yüzde 55. Yüzde 50’inin altında düşerse başarısızlık olarak görülebilir.

 

Bunun bilinciyle Alp çitayı hiç düşürmeden, durmak bilmeden, çalışıyor.

 

***     ***      ***   

 

Yazının başlığını okudunuz. Gerçekten koca CHP bu 3 kişinin sırtında. En azından dışarıdan görülen bu.

 

Kim bu muhteşem üçlü. Tabi ki 1.sıra İsmet İşeri, 2.sıra Nedim Adanur, 3.sırada meclis üyesi Muharrem Aydın.

 

Her yer de onlar var. Hele Nedim Adanur 40 yıllık CHP’li gibi. Hem sokakta, hem de sosyal medya da.

 

Diğer yöneticiler ve meclis üyeleri neden onlar kadar ortada yok merak ediyorum ama CHP böyle bir parti. Kırgınlık ve kızgınlık bitmez ama sandıkta da mutlaka oyu verirler.

 

CHP bence biraz da yerel seçimi düşünüyor. Sonuçta parti içinden tanınmış birinin aday olmaması heyecanı düşürdü.

 

Bakalım CHP son seçimlerde aldığı oyu koruyabilecek mi? İYİ Parti faktörü CHP’yi ne kadar etkileyecek, bu seçim net göreceğiz.

 

***   ***    ***

 

MHP’de İnanç Çakıroğlu başta olmak üzere diğer adaylarda yoğun çalışma içinde. Saffet Sancaklı rügar gibi geldi Kocaeli’ne. Gölcük’te bile program yaptı. Bugün gazeteleri gezdi.

 

Ben kişisel olarak MHP’nin oyunun ne olacağını çok merak ediyorum.

 

Bu konuda kamuoyunda müthiş spekülasyon var. İYİ Parti’ye ne kayma olacak, AK Parti kızgınlarından ne kadar oy alabilecek bu seçimde net görmüş olacağız.

 

İlçe Başkanı Bilal Çakır en zor zaman da ilçe başkanı oldu. Kaliteli, ne söylediği bilen bir isim. Konuşupta etkileyemeceyeği insan azdır.

 

Tüm Gölcük ile konuşsa MHP’nin oyu müthiş artar ama böyle bir imkan yok. Çakır elinden geleni yapıyor görüntüsü çiziyor.

 

***   ***   ***

 

Gelelim İYİ Parti’ye. İlçe Başkanı Büşra Karademir’in milletvekili aday adayı olmasıyla İsmail Aynacı ilçe başkanı oldu.

 

Baştan yapar mı, nasıl olur dendi ama Aynacı müthiş bir performans sergiliyor. Gençliğinin enerjisini sahaya yansıtıyor. Gece gündüz çalışıyor. Hep sahada. Gençler de onu seviyor.

 

Tecrübelendikçe ve parti oturdukça  daha da iyi yapacağını düşünüyorum.

 

Şuan Kocaeli’deki ilçeler arasında en iyi teşkilat Gölcük’te.

 

1.sıra adayı Lütfü Türkkan çok sevilen bir isim değil. ,

 

Parasıyla yürüyor  zaten Gölcük’e de birkaç göstermelik program dışında gelmeyecektir ama Ali Türkşen bilhassa Değirmendere’de ve il genelinde partisine oy getireceği düşüncesindeyim.

 

İYİ Parti’nin oyu en çok merak edilen parti. Kimisi barajı geçemez diyor, kimisi yüzde 20’ye ulaşır diyor. Anketlerde 12-13 civarında. Bence de 10 ila 15 arasında seçimi tamamlaması muhtemel.

 

***    ***     ***

 

Saadet Partisi o kadar çok bölünmesine ve tabanını kaybetmesine rağmen şuan için ayakta. İlçemizde başkan Yaşar Yıldız sevilen bir isim, heryerde olmaya çalışıyor ama çok yalnız bir görüntü veriyor.

 

Saadet Partisi bu ülkede hiçbir zaman bitmez ama bu seçim varolmak adına yoğun mücadele veriyor.

 

CHP ve İYİ Parti ile kurdukları ittifak onlara ne getirecek, sandıktan kaç milletvekili ile çıkacaklar merak konusu ama şu aşikar ki işleri hiç kolay değil.

 

Tarafsız gözle şuan için gördüğüm tablo bu. 24 Haziran nasıl bir tablo çıkarak kısa bir süre sonra göreceğiz.

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

36 − = 30