CHP ADAYLARI MİNİ ÖN SEÇİM İLE BELİRLEYECEK

 

 

 

 

 

 

Yerel seçimler öncesi Belediye Başkan adayı belirleme noktasında delege yada üye bazında ön seçimin olmayacağını net bir şekilde belirten CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay,” Partinin kanaat önderlerini, ilçe başkanlarını ve mahalle temsilcilerini toplayıp en doğru ismi bulmak için mini bir ön seçim yapacağız “dedi.

 

 

 

 

24 Haziran erken seçiminin ardından CHP’de kurultay tartışmasıyla birlikte oldukça sıkıntı günler yaşanıyor.  Genel Merkezinde kurultay olmayacak kararının ardından şimdide yerel seçim öncesi Belediye Başkan adaylarının nasıl belirleneceği tartışması başladı. Adayların belirlenmesi için CHP tabanının üye bazında ön seçim olması gerektiğini düşünürken, Genel Merkez yine bazı illere merkez  yoklamasıyla aday belirlemek istediği öğrenildi.  Ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bazı illerdeki İl Başkanlarıyla görüşerek adayları siz belirleyecek dediği ifade edildi

 

KOCAELİ’DE MİNİ ÖN SEÇİM

CHP Genel Merkezi bazı illere merkez  yoklamasıyla aday belirlemek isterken Kocaeli’ de yetkiyi İl Başkanı Cengiz Sarıbay’a vermiş durumda. Konuyla ilgili il danışma kurulunda konuşan CHP Kocaeli İl Başkan Cengiz Sarıbay,” Belediye başkanlarını belirleme noktasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğümüz  zaman bizzat bize başkan adayını siz belirleyeceksiniz dedi. Bizim düşüncemiz ise partinin kanaat önderlerini, İlçe başkanları ve mahallesi temsilcileriyle birlikte ortak bir çalışma yaparak belediye başkanlığı için aday adayı olan kişilerin içinden en doğru ismi çıkartarak yerel seçimler öncesi sağlam adımlar atmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

68 − = 66