CHP 30 Ağustos’u kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel ve yönetimi ile partililer ile birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramını Anıt Park’a çelenk koyarak kutladılar. Törene CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel ve yönetimi İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı ve yönetimi Belediye Meclis Üyeleri ve partililer katıldılar.

İlçe Başkanı Fikret Gürel Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu, daha sonra günün anısına konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel şunları dile getirdi Gürel:  “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında, 26 Ağustos 1922 Cumartesi günü başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da ulaşılan zaferle tamamlanmış, Başkomutan Mustafa Kemal’in, kazanılan zaferi 1 Eylül 1922 tarihli telgrafıyla Türk Milletine “Garp cephesinde 26 Ağustos’ta başlayan taarruzumuz Afyonkarahisar, Altuntaş, Dumlupınar arasında büyük bir meydan muharebesi halinde beş gün beş gece devam etmiştir. TBMM ordularının yiğitliği, şiddeti ve süratiyle, zalim ve mağrur düşman ordusunun ana unsurları akıllara dehşet verecek katiyetle imha edildi.” sözleriyle duyurmuştur.

Ülkesini düşmanlardan kurtarmış bir kahraman olarak Ankara’ya geri dönen Mustafa Kemal’in, 4 Ekim 1922’de TBMM kürsüsüne çıkarak bir yıl içinde kuracağı Cumhuriyetin yol haritasına ilişkin bir konuşma yapmış, Atatürk’ün, “Bugün artık Misak-ı Milli’nin çizdiği sınırlar içinde, mutlu, rahat ve hür yaşama için her ne gerekse, bunların hepsini elde edeceğiz. Düşman elleriyle viran olmuş ve milletimiz tarafından her köşesini kurtarmak için seve seve can verilmiş ve çocuklarımızın kanıyla sulanmış olan yurdumuzun ufkunda artık barışın tatlı güneşi gecikmeyecektir.”

“Mustafa Kemal için 30 Ağustos, askeri bir zafer olmanın da ötesinde ‘Kayıtsı şartsız milletin olacak egemenliğe’ aralanan tarihi bir dönüm noktasıdır. Bu nedenledir ki tüm cumhuriyetçilerin ve demokratların, herkes için adalet ve huzur talep edenlerin, ülkemizin içinden geçtiği bu karanlık dönemde, ‘vazgeçtim’ deme lüksü yoktur. Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti ülküsünü savunacak, Atatürk’ün kimsesizlerin kimsesi olarak nitelendirdiği

Cumhuriyetimizi demokratikleştireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Ağustos Zaferi’ni kazanan ve büyük dehasıyla ülkemizin geleceğine ışık tut Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor gazilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.  30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN” dedi.

TÖRENDE 160 KİŞİ YOKTU

Fikret Gürel’in konuşmasından sonra İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı konuşma yaptı Aynacı konuşmasında şunları dile getirdi Aynacı “Gölcük’te buruk bir tören yaşadık, özellikle resmi geçitte tören alanında ben çok üzgünüm burada bizler sosyal medya kullanan insanlarız bu vatan kolay kazanılmadı, 30 Ağustos Zafer Bayramı başlayıp Dumlupınardan büyük taruz  yurdumuz işgal altında diğer ülkelerin bayrakları altındaydı, bugün günlerden Cuma belki Cuma kılınmayan günler yaşayandın bu memlekette, işgal altındaydık lakin Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları toplarıyla tüfekleriyle kanlarıyla toplam 13 bin 476 şehit ve gazi bu memleket 500 kilometre müdafayla düşmanı denize dökmüştür, üzüldüğüm nokta şu keşke yunan galip gelseydi diyenlerin cenaze namazına katılan protokoller siyasiler bugün 162 bin nüfuslu Gölcük’te 162 kişinin olmadığı bir 30 Ağustos Zafer Bayramı kutladık, bunu tarih yazacak, bu ayıp bize yeter arkadaşlar” dedi.

BİZLER HİÇ VAZ GEÇMEYECEĞİZ

Aynacı daha şu sözlerle konuşmasını sonlandırdı “Seçim zamanlarında Gölcük’teki bazı dernekler kurumlar siyasileri davet ederlerdi şimdi ise böylesine önemli bir Bayramda kimseyi görmemek bizleri derin üzmüştür, bugün Türk’ün en büyük zaferi 30 Ağustos Zafer Bayramıdır, 160 kişi tören alanında yoktu, bizler çok üzgünüz ama bizler hiç vaz geçmeyeceğiz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

3 + 5 =