BU MEZARLIĞA KİMSE GİREMİYOR

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde bulunan mezarlığa kolay kolay kimse giremiyor. Suadiye Çepni Mahallesi’nde yer alan mezarlığın etrafı istinat duvarları ile çevrilmiş ve vatandaşa geçecek yer bırakılmamış. Mezarların durumu ise içler acısı. Vatandaş, “Ya burayı acilen düzeltin, yoksa bu duvarları balyozlarla kırarız” diyor

Kartepe Suadiye Çepni Mahallesi’nde erkek Kur’an kursunun hemen karşısında bulunan mezarlığın durumu içler acısı. Mezarların etrafını çevreleyen beton ya da mermerler ya kırılmış ya kaymış. İşin garibi ise belediye, bu mezarlığın etrafını yüksek istinat duvarıyla çevrelemiş, vatandaş bu mezarlığa kolay kolay giremiyor. Kadın ve yaşlılar, kabir ziyaretlerini duvarın dışından dua okuyarak gerçekleştiriyor, erkekler is duvardan atlayarak kabristana giriyor. Burası kimsesizler mezarlığı değil, insanlar yakınlarını görmek için kabristana girmek, mezarlarına bak yapmak istese de bu duvar, buna engel. Belediyenin bu duvarı hangi akla hizmet, hiçbir giriş alanı bırakmadan yaptığı merak ediliyor. Konu gündeme, MHP’li Serbülent Dursun tarafından getirildi. Mezarlığı fotoğraflayan ve vatandaşın şikayetini aktaran Dursun, bu duvarlar acilen düzeltilmesini istedi “Yoksa balyozlarla biz kırarız” dedi. İşte Dursun’un noktası virgülüne o paylaşımı:

“KARTEPE SUADIYE BELDESI CEPNI MAHALLESI ERKEK KURAN KURSU KARSISINDAKI MEZARLIGIN SON DURUMU BU SEKILDEDIR BELEDIYE YETKILILERI İSTİNAT DUVARINI MASALLAH PATLATA CATLATA ÖRMÜS VE ÖRERKENDE ICERIYE BIR KISI BILE GIRECEK PAY BIRAKMAMIŞ ÖRMÜŞ ISTE İS OLSUN DIYE SORUYORUM BU DUVARI ÖRENLERE KARDESIM BU MEZARLIKTA KİMININ ANASI KIMININ BABASI YATIYOR BU MEZARLIK SAHIPSIZ MEZARLIGI DEGIL KIMSE ICERIYE GIREMIYOR SIZIN YAPTIGINIZ BUMU INSANLAR YAKINLARINA ZIYARETE GELDIGINDE ERKEKLER DUVARLARIN UZERINDEN ATLIYOR ANNELERIMIZ ABLALARIMIZ MEZARLIGIN DISINDA BEKLIYOR BURAYI ACILEN DÜZELTIN YOKSA BU DUVARLARI EN KIZA ZAMANDA BALYOZLA BIZ KIRACAGIZ HEPINIZ ALLAHA EMANET OLUN SAYGILARIMLA …”

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

43 + = 46