Çayırova fabrika yangınında ölenler belli oldu: 3’ü Suriyeli 1’i Afgan

Çayırova Akpınar Tekstil’in deposunda yanarak yaşamını yitiren 4 işçinin uyruğu belli oldu. İşçilerden 3’ü Suriyeli, biri ise Afgan

İDDİALAR DOĞRULANDI

Çayırova Akpınar Tekstil Fabrikasının deposunda çıkan yangında resmi rakamlara göre yaşamını yitiren 4 işçinin uyruğu belli olurken, bayramın son günü yaşanan acı olayın ardından ortaya atılan iddialar da rapora yansıdı. Yangının ardından hazırlanan raporda, iddiaları doğrulayan bilgiler var.

İLK RAPOR BELLİ OLDU

Yangının ardından ölü sayısı ile ilgili ilk verilen bilginin doğruluğu ispatlandı. 4 cansız bedenin olduğu ve bunların otopsi işlemlerinin devam ettiği vurgulandı. Raporda 4 işçiden 3’ünün Suriyeli olduğu, birinin de Afganistan’dan geldiği belirtildi. Suriyelilerin kimlikleri belirlenirken Afgan’ın kimliğine ulaşılmadı.

AİLELERİ BEKLİYOR

Suriyelilerin aileleri de tespit edildi. Ailelerin otopsinin ardından yanan işçilerin naaşlarını almak için beklediği belirtildi. Akpınar Tekstil işçilerinin kayıt dışı olduğu ve bu nedenle isim bilgilerine ulaşmanın zorlaştığı öğrenildi. Otopsi raporunun ardından Valiliğin tüm bilgileri kamuoyu ile paylaşması bekleniyor.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

65 − 60 =