BÜYÜKŞEHİR’DEN ZEHİRLE İLGİLİ AÇIKLAMA

İstanbul Tuzla’da çıkan yangında havaya karışan kimyasallar, yarın Kocaelililerin üzerine yağacak. Valilik ve Büyükşehir Belediyesinin ne gibi önlemler alacağı merak ediliyordu ki Büyükşehir’den ilginç bir açıklama geldi. Büyükşehir, sadece çalışanlarını uyardı

İstanbul Tuzla’da dün meydana gelen yangında havaya salınan kimyasallar, Eskişehir’e kadar ulaştı. Kocaeli Valiliği’nden konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmaması dikkat çekerken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ise sadece personelleri için açıklama yaptı. Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’nde meydana gelen kimya fabrikası yangını sonucu hava yayılan kimyasalların Kocaeli, Sakarya ve Eskişehir bölgelerine yayıldığı belirtilmişti. Cuma günü Kocaeli’de beklenen yağış sebebiyle havada biriken kimyasalların yeryüzüne inmesi büyük tehlike oluşturuyor. Kimyasalların riski hakkında Honda Fabrikası ve Pirelli Fabrikası’nın çalışanlarına yönelik uyarısından sonra bir uyarı da Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden geldi.

“DEĞERLİ ÇALIŞANLARIMIZ” Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İş Sağlığı, Güvenliği ve Çevre Departmanı personellerine açık alanlarda bulunmamaları konusunda uyarıda bulundu. Büyükşehir tarafından yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi: “Değerli Çalışanlarımız; Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’nde bir kimya fabrikasında dün (18/09/2019) yangın çıkmıştır. Yangının bir kimya fabrikasında olmasından dolayı çevreye zehirli nitelikte gazlar yaydığı haberlerde belirtilmektedir. Tedbir amaçlı mümkün mertebe açık alanlarda bulunmamanızı ve yarın (Cuma günü) yağması beklenen yağmurdan kaçınmanızı tavsiye ediyoruz.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

23 − 20 =