Mesleki Eğitim Merkezinden Muhtarlara Proje tanıtımı

Gölcük Milli Eğitim Müdürlüğüne Bağlı Gölcük Mesleki Eğitim Müdürlüğünden önemli bir projeyi mahalle muhtarlarına tanıtımı yapıldı.

Gölcük Cumhuriyet İ.Ö.O toplantı salonunda Gölcük Muhtarlarına Mesleki Eğitim Tanıtımı ve Projeleri Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü  Erhan Şekerci tarafından anlatıldı.

Şekerci proje hakkında muhtarlara mahallelerinde bulunan Suriyeli gençlerin daha çabuk iş bulabilmeleri ve bunun için de gerekli eğitimlerinin alınması iş bulma konusunda da gerekli çalışmaları yapacaklarını dile getirdi.

Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Erhan Şekerci daha sonra muhtarlara şunları anlattı “3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunun 10. maddesinde istenen en az ortaokul veya imam-hatip ortaokulu mezunu olmak şartının aşağıdaki açıklamalar dikkate alınarak;

Eğitim durumunu belgelendiremeyenler için; Türkçe Seviye A2 kurs programına kayıt yaptırmaları ve öğrenim durumları için kendi beyanları esas alınarak kurs sonu beklenmeden,

Ülkemizde bulunan geçici koruma altındaki Suriyelilerin Mesleki Eğitim Merkezlerine çırak öğrenci olarak kayıtlarında,

Eğitim durumunu belgelendirenler için; Okuma-Yazma I. Kademe Seviye Tespit Sınavından başarılı olmaları veya Türkçe Seviye A1 kurs programına kayıtlı olmaları şartı ile kurs sonu beklenmeden kayıt süresi içerisinde kayıtlarının yapılması, konularını anlattı.

Programda ayrıca Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Erhan Şekerci tarafından “M.T.E.G.M’nün başlatmış olduğu İMEP VE METYAP Projeleri hakkında da Gölcük Muhtarlarına bilgi verildi. Program sonunda muhtarlara afiş ve broşür dağıtımı yapıldı.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

75 − 74 =