Büyükşehir terhis olan askerleri Otogar’da karşıladı

MSB’den gelen bilgiyle birlikte kışlalarda terhisler başlarken Büyükşehir de Otogar’da düzenlediği programla terhis olan askerlere sürpriz yaptı

 Milli Savunma Bakanlığı(MSB)’nın yeni tip koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında erlerin bir ay ertelendiği terhisleri bugün başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de terhis olan askerleri, İzmit ilçesinde bulunan Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde hazırladığı programla karşıladı. Terhis olan askerleri hayırlı olsun dedikten sonra evlerine uğurlamak için program hazırlayan Büyükşehir, kumanya ve maske dağıttı.

OTOGARDA STANT KURULDU ASKERLER KARŞILANDI

MSB’den gelen bilgiyle birlikte kışlalarda terhisler başladı. Yaklaşık 66 bin asker bugünden itibaren terhis belgelerini alarak yakınlarına kavuşmak için birliğinden ayrılmaya başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de hem ilde askerliğini yapmış memleketine dönen, hem de askerliğini başka memlekette yapmış ve Kocaeli’ye dönen askerleri karşılama programı düzenledi. Programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, UlaşımPark Genel Müdürü Salih Kumbar ve Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ebubekir Ardıç katıldı.

KUMANYA VE MASKE VERİLDİ

Askerler için hazırlanan program Kocaeli Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde gerçekleşti. Otogar’a stant hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, gelen ve giden askerlere içinde sandviç, meyve suyu ve su olan kumanya ve maske verdi. Terhis olan tüm askerlere hayırlı olsun da diyen Büyükşehir yetkilileri, askere yeni giden askerleri de unutmadı ve onlara da kumanya dağıttı.

ULAŞIM HİZMETİ DE SAĞLANDI

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, aracı olmayan terhis olan askerlerimize ulaşım hizmeti sağladı. Erler Büyükşehir Belediyesi araçları ile evlerine kadar ulaştırıldı. Büyükşehir Zabıta ekipleri erlerin ulaşımda sıkıntı yaşamaması için gün boyu hizmet verdi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

48 − 40 =