BÜYÜKAKIN’IN HEYKELİNİ DİKECEĞİZ

İYİ Parti İl Teşkilatı Kurban Bayramı’nın ikinci gününde parti binasında bayramlaştı. Programda konuşan İYİ Parti Milletvekili Lütüfü Türkkan “ Bu kent geçmiş dönemde yolsuzluklar ile anıldı. Büyükakın’dan tek isteğimdir İçişleri Bakanlığı’ndan müfettişleri çağırsın ve gerekli incelemeleri yapsın Seka Park’a onun heykelini dikeceğiz” dedi

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanlığı geleneksel hale getirdiği bayramlaşma programı Kurban Bayramı’nın 2’inci günü İYİ Parti Kocaeli İl Başkanlığı’nda gerçekleşti.  Bayramlaşma programına İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz, GİK üyesi Cumali Durmuş, meclis üyeleri, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katılım sağladı.

 

YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ

Programda ilk olarak konuşan İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, “Kentte birkaç gündür yaptığımız kurultay konuşuluyor biz demokratik bir şekilde bir liste hazırladık, eğer aday olacaksanız delegelerden oy istersiniz bunun sonucunda listeye girme şansınız olur. Genel başkanımız Türkiye’ye örnek bir çarşaf sitemi yaptı. Bizler iktidara doğru giden bir partiyiz ve bizler durmadan yolumuza devam edeceğiz. GİK’e giren Cumali Durmuş’u tebrik ederim” dedi.

 

KİMSE KAVGA GÖRMEYECEK

Şanbaz Yıldız’ın açıklamalarından sonra konuşan GİK üyesi Cumali Durmuş, “Bayram dedin mi barış, huzur, dolar içimiz ve biz de bayramı çok güzel bir şeklide geçiriyoruz. Uzun bir aradan sonra sizlerle beraber bu kutlu görevi yapmak beni heyecanlandırıyor. Bizim ülkemizdeki insanlar hak ettiği yaşantıyı yaşayamıyor ve bu yüzden bu iktidarlar maalesef akılda kalamıyor. Bizim için tarihe not düşmüş bir devlet vardır ve o da Osmanlı Devleti’dir ve yine tarihe not düşmüş diğer isimde Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.

 

SİZLERİN SAYESİNDE

“İYİ Parti kurulduğu günden beri bir mücadele veriyor” diyen Durmuş sözlerini, “ Bunun için durumu zordur, çok farklı siyasi düşüncesi bu ülkeyi bir arada tutmak için hepsini kucaklamak gerekir. Bizim davranışımız ise kucaklayan, ötekileştirmeyen bir parti olacağız ve bu sizlerin sayesinde olacaktır. Siyaset çok zor bir iş ama içine gireni bırakmaz çok çalışmak lazım, ben bunun hakkını verdim. Yeniden seçilmenin haklı gururunu taşıyorum, bizim esas çalışma arkadaşlarımız il başkanları, ilçe başkanları ve sizlersiniz. Bu partide hiç kimse kavga görmeyecek. Bu bayramın bize sevgi ve esenlik getirmesini diliyorum” şeklinde sonlandırdı.

 

GÜZEL BİR KONGRE OLDU

Cumali Durmuş’un konuşmasından sonra konuşan İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, “Ben uzun zamandır siyaset yapıyorum ve Böyle güzel bir genel kurultay kongresini ilk defa gördüm. İlk defa bir siyasi ben kim çok oy alırsa onunla yol alacağım dedi. Bunun önüne kim geçerse demek ki bu treni durduruyordur. Böyle düşünen kongrede kişileri kınıyorum. Sizlerin ismen bildiği isimler var ama seçildi, demek ki delegeleri tek tek aradı, benden bile oy istediler. Benden oy istemeyen kişi nasıl seçilecek, ben delegeyim çünkü oy isteyeceksin. Seçilemeyen insanda demek ki delegenin teveccühü. Bizler çok güzel bir kongre yaşadık ve anahtar liste olmadan çok güzel bir kongre oldu” ifadelerini kullandı.

 

BÜYÜKAKIN’A SESLENDİ

Türkkan devamında “Seçilen belediye başkanları için konuşan Türkkan, Belediye başkanlarımız seçileli 5 ay oldu, bizler belediye başkanlarından ne yaptıklarını artık duymak istiyoruz. Tahir beyin henüz bir projesini duymadım. Eğer varsa bizlerde takipçisi olacağız ve destekleyeceğiz. Ben ondan önce Tahir Büyükakın’dan bir şey istiyorum, bu kent geçmiş dönemde yolsuzluklar ile anıldı. Büyükakın’dan tek isteğimdir İçişleri Bakanlığı’ndan müfettişleri çağırsın ve gerekli incelemeleri yapsın sadece Büyükşehir belediyesinin değil ilçe belediyeleri de İçişleri Bakanlığı’nda müfettişleri çağırsın ve eğer böyle bir şey yaparsa bizler bir metre asfalt dökmese dahi Seka Park’a onun heykelini dikeceğiz. Kentimizle ilgili yapacağınız projeleri kamuoyu ile paylaşın, bizler de size destek olalım.” ifadelerini kullandı.

 

AK PARTİ’NİN SON SEÇİMİ OLACAK

Körfez Belediyesi eski Belediye Başkanı İsmail Baran için de kısa bir açıklama yapan Türkkan, “Geçen gün eski bir belediye başkanı hakkında bir açıklama yaptım, bağırarak cevap verdi. Ben buradan ilan ediyorum çağrımdır bana dava açsın, ben o belgeleri mahkemeye götüreceğim aynı belediye cim biçme işine de girmişti bu konu da ben gerekli açıklamayı yapmıştım. Şimdi görüyoruz ki, memleketin içini boşalttılar ve 17 yıldır bunlar yönetiyor tarih bunları çok kötü yazacak, benim yaşımdan  17 yıl çaldılar. Benim bir iddiam var Kasım ayından AK Parti’nin son seçimi olacaktır, bir iki ay geride diyorum ve bu seçim onların son seçimi olacaktır. Şimdi görüyoruz bazı yazarlar bunların yaşadığı din İslamiyet’se ben ona inanmıyorum diyor. Bu yüzden Kasım’da son seçimleri olacak” şeklinde konuştu.

 

İYİ RAKİP OLURUZ

Fatma Kaplan Hürriyet için konuşan Türkkan, “Ben mecliste bir arkadaşımı kaybettim kalakala Haydar’a kaldı. Bizler henüz il başkanımızla bir şey konuşmadık ittifak iyi gidiyor mu gitmiyor mu? Fatma hanım verdiği sözleri tutuyor mu? Bunda önce şunu söylemek istiyorum Fatma hanıma bizler güveniyoruz bu şehirde ki herkes güvendi, eğer güvenimiz boşa çıkacaksa bizler de ona çok iyi rakip oluruz” dedi.

 

ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Türkkan’ın konuşmasından sonra İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Bayramlar küslerin barışmasıdır, bizim ittifakımızı çok güzel bir şekilde devam ediyor, bu yüzden benim partim bana kızıyor onları daha çok seviyorsun diye ama olsun bizler her zaman bir aradayız. Bizler seçilirken kol kola olduk ve bizler hep birlikte olacağız. Bizlerin bir zamana ihtiyaç ve bizler yolsuzluk yapmadan bu şehri yöneteceğiz. Gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. İyi ki varsınız hepinizin bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

7 + 1 =