Büyükakın, “Köylerin imar ve toplu taşıma sorunlarını bitireceğiz”

Cumhur İttifakı AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve İzmit Belediye Başkan Adayı Sibel Gönül, İzmit Şahinler ve çevre köylerin katıldığı ortak mitingte köyleri kalkındıracak önemli konulara değindi.

Büyükakın, “Köylerin imar ve toplu taşıma sorunlarını bitireceğiz”

Şahinler Mahallesi’nde seçmenlerle biraraya gelen Cumhur İttifakı AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, mahalle statüsüne geçen köylerde imar sorunu yaşandığını belirterek “İmar ve toplu taşıma sorunlarınızı önümüzdeki dönemde bitireceğiz” dedi. İzmit Belediye Başkan Adayı Sibel Gönül ise Biz 102 mahallesi olan bir belediye olarak hiçbir mahallemizi köyümüzü birbirinden ayırmayacağız, hizmetler artarak devam edecek” dedi.

GENİŞ KATILIM OLDU
Cumhur İttifakı AK Parti adayları Şahinler Mahallesi’nde seçmenlerle buluştu. Cavit Akarsu Kültür Merkezi’nde akşam saatlerinde düzenlenen programa çevre köylerden vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Program öncesinde Mehter Marşı ekibi marşlar çaldı, havai fişek gösterileri yapıldı. Programa AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Cumhur İttifakı AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit Belediye Başkan Adayı Sibel Gönül, MHP Kocaeli eski Milletvekili Kemal Köse, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, İzmit Belediye meclis üyesi adayları, İzmit çevre köy muhtarları, köy dernekleri yöneticileri ve köylüler katıldı.

ASLA BAŞARAMAYACAKLAR
İlk sözü alan AK Parti İlçe Başkanı Ali Güney, “Biz memleketimizin bekası için siyaset yapıyoruz, bizi bu kürsüye çıkaran dertle sizi buraya getiren dert aynı. Bizim derdimiz milletimiz, bayrağımız, vatanımız. Bizde bu dert sizde bu vatan aşkı oldukça asla başaramayacaklar” dedi.

KÖYLERİ UNUTMADIK
İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ise “Bizler köylerde kendimizi buluyoruz, çünkü biz de köylü çocuğuyuz. 10 yıl boyunca defalarca geldik gittik, sizlerle güldük, sizlerle üzüldük. Bu 10 yılda size hizmet etme imkanı bulduk, bu onuru yaşadık, hayır duanızı aldık. Şehrimize gözümüz gibi bakarken köylerimizi de unutmadık. Köylerimizin suyundan yoluna kadar, parkesinden sosyal tesislerine, çeşmelerinin yenilenmesine kadar tüm hizmetlerini yaptık” dedi.

BU BİR BEKA SEÇİMİDİR
Şahinler Mahallesi sakinlerine seslenen MHP Kocaeli eski Milletvekili Kemal Köse “Bu bölgenin insanları vatanperverdir, çok iyi komşudur, dindardır, mükemmel insanlardır. Bu seçim bir beka seçimidir, bayrak inmesin, ezan susmasın, şehitler ölmez, vatan bölünmez. Bu seçimler ‘Doğuda Kürdistan’da kazanacağız, batıda kaybettireceğiz’ diyenlere vuracağımız bir yumruktur” dedi.

HİZMETLER BÜYÜKŞEHİR LE ARTTI
Bölgeye bugüne kadar pek çok hizmet yapıldığını anlatan AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ise “Buralar daha önce köy statüsündeydi, hizmeti de ona göre alıyordu. 2004 yılında Büyükşehir modeli başlayınca buralar hizmet almaya başladı. Bu süre içerisinde ilçe, büyükşehir hükümet üçlüsü büyük hizmetler yaptı. Bu seçimler ülke açısından bir beka meselesi haline geldi. Hizmetlerin hepsi yapılabilir ama eğer ülke elden giderse yapabilecek hiçbir şeyimiz olmaz” dedi.

UYUM İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ
Cumhur İttifakı İzmit Belediye Başkan Adayı Sibel Gönül ise, “Gerek büyükşehir belediyemizin, gerek İzmit Belediyemizin köylerimize yaptığı tarımsal desteklerden tutun, diğer tüm hizmetlerine kadar hepsini arttırarak devam edeceğiz. İzmit ve Büyükşehir Belediyesi uyum içinde çalışacağız. İzmit Belediyesi’nin tek başına yapabileceği işler bellidir. Ama Büyükşehir Belediyesi ile beraber çalışırsak daha kuvvetli hizmetleri her yere ulaştırmış oluruz. Biz 102 mahallesi olan bir belediye olarak hiçbir mahallemizi köyümüzü birbirinden ayırmayacağız” dedi.

BELEDİYECİLİĞİN NASIL YAPILDIĞINI GÖSTERDİK
Daha sonra kürsüye gençlerin sloganlarıyla gelen Cumhur İttifakı AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ise gençlere teşekkür etti. AK Parti iktidarı başladığında gençlerin dünyaya henüz yeni geldiğini anlatan Büyükakın şunları söyledi; “Ben o zaman İstanbul’da öğrenciydim, sokaklar çöpten geçilmezdi. Sayın Cumhurbaşkanı belediye başkanı olunca İstanbul hizmet gördü. İzmit Belediyesi çalışanlarının maaşını ödeyemezdi, belediye çalışanları esnaftan taksitle mal alamazdı. Biz belediyeciliğin nasıl yapıldığını bu ülkeye gösterdik” dedi.

SORUNLARI BİTİRECEĞİZ
“Köy yerleşim alanlarında imar sorunları yaşandığını biliyorum” diyen Büyükakın, “yol kenarlarının imara açılması konusunda da bir talebiniz var, büyükşehir belediyesi bu konuda bir çalışma yapıyor. İnşallah önümüzdeki dönemde bitecek. Geriye bir tek toplu taşıma problemi kalıyor, bunları da en kısa zamanda ya Büyükşehir Belediyesi araçlarıyla ya da hizmet alımı şeklinde bu bölgedeki köylerimizi tatmin edecek şekilde halledeceğiz. Yani imar ve toplu taşıma sorunlarınızı bitireceğiz” dedi.

DERTLERİ SADECE POLEMİK
Konuşmasının sonunda Büyükşehir ve ilçe belediyesinin uyumlu çalışması gerektiğini vurgulayan Büyükakın, “Karşıdaki adaylar bu kentin doğusunu batısın kuzeyini güneyini bilmezler. Birinin dediğini öbürü yalanlıyor. Yeni modelde büyükşehir belediyesi başkanı takımın lideri gibi, ilçe belediye başkanı takım oyuncusu gibi birlikte uyumlu çalışır. Dolayısıyla bizim Sibel Hanımla birlikte çalışmamız gerekiyor. Aksi takdirde biz büyükşehir olarak yapacaklarımız yaparız. ama derdi sadece polemik olan bu CHP zihniyetiyle bizim hizmet etme şansımız yok. Başladıkları günden beri sürekli polemik, gerginlik çıkarmaya çalıştılar, mağdura oynadılar. ‘Biz mağdur ediliyoruz, iktidar üstümüze geliyor’ dediler. Bunlara itibar etmeyin, bunların hizmet etme dertleri yok” diye konuştu.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 41 = 50