Büyük Pazar 8 Ekim’de

Gölcük Pazarcılar Odası tarafından eğitime destek vermeye devam ederken 4 geleneğini de Gölcük Tersane İlkokulunda Büyük pazarını kuracak.

Tersane İlkokulu çok amaçlı toplantı salonunda yapılan basın açıklamasına Gölcük Pazarcılar Odası Başkanı Abdürrezzak Tuncer, Okul Müdürü Ali Eren, Okul Aile Birliği Başkanı Tuba Hacıoğlu ve yönetimi katıldılar.

Gölcük Pazarcılar Odası Başkanı Abdürrezzak Tuncer yaptığı basın açıklamasında şunları dile getirdi Tuncer “Kıymetli Okul Müdürüm. Öğretmenlerim, Okul aile birliği Başkanı ve üyeleri çok kıymetli Basın Mensupları öncelikle 2019-2020 Eğitim ve Öğretim dönemimizin öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sağlık, huzur ve başarı doluluğu ile hayırlar getirmesini diliyorum.

Gölcük Seyyar Pazarcılar Odası olarak kendi bünyemizde geliştirdiğimiz Türkiye de bir ilk olan “Eğitime katkı Ahilik ve Pazarcılığı tanıtma” Projemize devam ediyoruz.

Geleneksel hale getirdiğimiz Projemiz “Değerler eğitimi” kapsamında kıymetini daha da büyütüyor. İlk ‘ini 22 Mayıs 2017’de Müfit Sezer İlköğretim (D.dere) Okulunda Yaptığımız etkinliğimize 27 Kasım 2017’de Donanma İlköğretim (yüzbaşılar) okulunda Devam ettik. Üçüncüsünü 27 Kasım 2018’de Saraylı İlköğretim (Gölcük) Okulunda büyük katılım ile gerçekleştirdik. Bu yıl ise 8 Ekim Salı günü Saat:11.00’de Tersane İlköğretim okulunda yapmayı planlıyoruz.

Pazarcı Esnafı Doğruluğunu, dürüstlüğünü her daim ıspat etmiş kişilerdir. Ahilik Kültürünü geçmişten günümüze taşıyan kahramanlardır. Pazarcı’nın ; eli açık gönlü açık, sofrası açıktır. İşine verdiği kıymet kadar, Eğitime de önem verir Yaptığımız bu meşakkatli işi, hem öğrencilerimize göstermek hem de Ahilik kültürünü yaymak istiyoruz. Amacımız; Öğrencilerimize Ahi’liği ve Pazarcılığı öğretmektir. Bu projenin bütçesi pazarcı esnafı tarafından karşılanıyor. Bu da biz Pazarcıların ne kadar paylaşımcı olduğunu gösteriyor.

8 Ekim 2019’da Tersane İlkokulu Bahçesine büyük bir Pazar kuracağız, öğrenci velilerini ve tüm Gölcük halkını davet ediyorum.

O gün uygun fiyata Sebze, meyve satışı gerçekleştireceğiz gelirin tamamını da okulumuza bağı edeceğiz. Öğrencilerimizi pazarcı edip, satışları onlara yaptıracağız. Böylece pazarcılığın nasıl zor bir meslek olduğunu, zor şartlar altında para kazandığımızı göstermek ve kazandığımız bu parayı en kıymetli yere nasıl harcadığımızı göstermek istiyoruz. Pazarcılık mesleğini sevdirirken, paylaşmanın ve yardımlaşmanın da örneğini vermek istiyoruz.

Bu sayede de öğrencilerimizin ihtiyaçlarına kullanılmak üzere okulumuza da maddi katkı sağlamış olacağız. Geleceğimizi teslim edeceğimiz çocuklarımıza Ahiliği ve Ticareti öğretmek mecburiyetindeyiz, Bunu da kendimize görev addediyoruz. Aslında çok şeyi öğreteceğimiz bu etkinlikte, öğrencilerimizin bir ömür boyu akıllarından çıkmamasını hedefliyoruz. Bu vesile ile 8 Ekim 2019 Salı günü Tüm Gölcük halkını Tersane ilkokuluna Pazar alışverişine bekliyorum” dedi.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

40 − 35 =