BÜTÜN SAMİMİYETİMİZLE BAŞKAN HANIM’A DESTEK OLURUZ

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Av.Ali Güney, Cedit Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm Projesiyle ilgili İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in adım atmasını olumlu bulduklarını açıkladı.

%80’İ BİTMİŞ PROJE

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, İzmit’in yarım kalan projesi Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesiyle ilgili İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in adım atmasını olumlu bulduğunu açıkladı. Güney, Cedit Mahallesi’nde hak sahipleriyle %80 anlaşma sağlanan proje hakkında şunları söyledi: “ Elazığ Depremi hepimize bu işin siyaset üstü olduğunu bir kez daha hatırlattı. Elazığ ve Malatya’da hayatını kaybeden vatandaşlarımızı ve 17 Ağustos Depreminde yaşamını yitiren hemşehrilerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum”.

YENİ ŞEHİRLER KURULDU

“Depremlerde hiçbir can ve mal kaybı olmaması en büyük dileğimizdir. Bu doğrultuda AK Parti iktidarı döneminde özellikle yeni konut üretiminde çok büyük mesafe alındı. Yeni şehirler kuruldu. Eskiden uzun yıllar çalışıp, emeklilik tazminatıyla ev hayali kuruluyordu. Şimdi genç çiftler tazminatı beklemeden, evlenip yuva kurarken evsahibi olabiliyor. Ak Parti hükümeti döneminde milyonlarca insan bu şekilde ev sahibioldu. Elbette yeni konutlar ve yeni yaşam alanları oluştururken, mevcut yerleşim yerlerinde de kentsel dönüşüm gerekiyor”.

ÖNÜMÜZDE BAŞLANMIŞ PROJE VAR

“İzmit’te bu konuda en önemli adım AK Parti döneminde atıldı. Geçen dönem İzmit Belediye Başkanımız Nevzat Doğan döneminde toplam 126 bin 221 m2’lik alanda hak sahiplerinin %80’i ile anlaşıldı. Projenin ortağı TOKİ, anlaşma sağlanan hak sahiplerine anlaşma sağlanan ödemelerin yarısını yaptı. Burada ilerleme sağlayabilmek için İzmit Belediyesi’nin de üstüne düşen bölümü yapması gerekiyordu.”

HÜRRİYET’E 50 MİLYON KAYNAK BIRAKILDI

“31 Mart seçimlerinden sonra ilk iş bu projeyle ilgili eksikleri yerine getirmek ve biran önce başlamasını sağlamak olmalıydı. Aradan yaklaşık 10 ay geçti. Deprem gerçeği en acı yönüyle hergün önümüze çıkarken, başlanmış bir projeyi tamamlamak için geç bile olsa harekete geçilmesini olumlu buluyoruz. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in elinde Vadi Kent Projesi’nde bitmek üzere olan daireler var. Bu dairelerin satışı halinde 50 milyon TL gelir elde edilebilir ve bu gelirle Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlanabilir. Buna rağmen Başkan Hanım kredi çekmek istiyorsa, AK Parti olarak bütün samimiyetimizle bu konuya destek veririz”.

YETER Kİ HALKIMIZ MAĞDUR OLMASIN

“Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi, İzmit’te depremden hasar görmüş ya da çarpık kentleşmenin yaşandığı bölgeler için örnek olacaktır. Bu projenin sağlıklı şekilde yürümesi, oradaki vatandaşlarımızın mağdur olmadan evlerine kavuşması hepimizin ortak dileği olmalıdır. Dilerim basına yansıdığı gibi bu işi İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet bitirmek için adım atsın. Biz desteğe hazırız. Ama yapamayacaksa hedef şaşırtmadan açıkça bunu söyleyip, işi TOKİ’ye devretsin. Başından beri ifade ettiğimiz gibi biz her iki konuda da desteğimizi sunarız. Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Belediye Başkanı ile Meclisin karşılıklı birbirini anlayarak, önerilerini dikkate alarak çalışacağı bir dönemin de başlangıcı olmasını diliyorum”.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

44 + = 45