“Buğday Tanesi Engelsiz Sosyal Yaşam ve Eğitim Köyü” Açılıyor…

Gölcük Nüzhetiye köyünde hayat bulan “Buğday Tanesi Engelsiz Sosyal Yaşam ve Eğitim Köyü”sona gelindi. Kocaeli’de bir ilk olan Engelsiz yaşam köyü açılış için gün sayıyor.

KOCAELİ’DE BİR İLK, ENGELSİZ YAŞAM KÖYÜ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Belgin Abanoz’un iş birliği ile Yaşam Köyü’ projesi Nüzhetiye’de hayat buluyor.  7 dönümlük alanda kurulan Yaşam Köyü ile özel çocuklar hem özel eğitim alacak, hem de rehabilitasyon hizmeti alacak ve de istihdama katılacak. Sosyal hayatın içinde daha fazla yer alacak özel bireylerimiz proje kapsamında, atölyelerde el becerilerini geliştirecek, tarım yapacak gün sonunda ise tüm emekleri filiz verecek.

ÖRNEK ALINACAK BİR PROJE HAYATA GEÇİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Dernek Başkanı Belgin Abanoz’un iş birliği ile “Buğday Tanesi Engelsiz Sosyal Yaşam ve Eğitim Köyü” günler sonra kapılarını açacak.

Gölcük’ün sırtlarındaki çok güzel bir köy, İzmit körfezinin 10 km güneyinde, deniz seviyesinden 600 metre yükseklikte, havası temiz, içme suları bol dokusu bozulmamış, şirin bir köy Nüzhetiye. Tarihi Nicomedya Krallığı’nın, Astakoz şehrinin kalıntıları üzerine kurulmuş. Eski adı “Döşeme”. Tarım ve meyvecilikte oldukça ileri olan Nüzhetiye, Buğday Tanesi için özellikle imtina ile seçilmiş.

Osmanlı döneminin tarihi havasını yansıtan, Gölcük’ün en eski Camii’ sinin de bulunduğu, buram buram tarih kokan, çevresinin 150 yıllık ağaçlarla sarılı olduğu, göreni kendisine hayran bırakan “Buğday Tanesi Engelsiz Sosyal Yaşam ve Eğitim Köyü” Kocaeli’de değil, Türkiye’de parmakla gösterilecek ve örnek alınacak, gurur duyulacak muhteşem proje olarak hayata geçti.

Aslında Doç. Dr. Figen Büyükakın, bu özel projenin startını Aralık 2022 tarihinde  Nüzhetiye’den vermişti. Büyük emekler harcandı, özel çocuklar için el ele verildi.  Hayallerin gerçek olduğu, bu özel eğitim köyü, şimdi açılmak için gün sayıyor.

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SON İNCELEMELERİ YAPTI

Dün Nüzhetiye Köyünde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Numan Balaban, Nüzhetiye Mahalle Muhtarı Mehmet Sertoğlu ve +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Dernek Başkanı Belgin Abanoz ile birlikte son  incelemeler yapıldı.

Açılışı için gün sayılan, Kocaeli’de bir ilk olan, “Buğday Tanesi Engelsiz Sosyal Yaşam ve Eğitim Köyü, Kocaeli’ye, şehrimize, Nüzhetiye Köyü’ne, en çok da göz bebeğimiz özel çocuklarıma mutluluk getirecek.

 

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

23 − = 19