BU ÇOCUKLAR ÇOK ŞANSLI! ORMANYA’DA KEÇİDEN SÜT SAĞDILAR

Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı olan Ormanya’yı ziyaret eden minik izciler, ilk kez gördükleri keçileri severek süt sağdılar. Oldukça renkli görüntülerin yaşandığı ziyarette minik izciler eğlenceli dakikalar yaşadı.

 Bin 890 dönüm alana sahip Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı Ormanya’yı ziyaret eden 7-11 yaş arasındaki izciler, hiç tanımadıkları hayvanları heyecanla incelerken farklı tecrübeleri de deneyerek yaşama fırsatı buldu. Hayatlarında hiç keçi görmemiş minik izciler, görevliler eşliğinde sevdikleri, besledikleri keçilerden süt sağma heyecanını da yaşadılar. Hayvan bakıcılarının yardımıyla keçileri seven minikler, daha sonra büyüklerini izleyip keçinin nasıl sağılacağını gözlemlediler. Bir süre tedirginlik yaşayan izciler, korkularını yenince keçileri sağmak için birbirleriyle yarıştılar.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Ormanya Doğal Yaşam Parkı önceki gün minik izcileri misafir etti. Oldukça renkli görüntülerin yaşandığı ziyarette minik izciler eğlenceli dakikalar yaşadı. Çok eğlenceli bir gün geçirdiklerini söyleyen minik izcilerden Ahmet Ensar As, “Keçi sütü sağarken keçiler biraz kızgın olabiliyor, bunu biliyorum ve sağmak için güç gerekiyor. Ormanya’yı çok sevdim. Fırsatım olursa tekrar gelmek isterim. Hayvanları koruyun, hayvanlara sakın eziyet etmeyin. Aç hayvan görürseniz besleyin, yaralı hayvan görürseniz veterinere götürün. Hayvanları sevin, doğayı koruyun” dedi.

FARKLI HEYECANLAR YAŞADILAR

Minik izcilerden Tuğba Çelebi ise, “Çok güzeldi, biraz korktum. İlk kez geldim buraya, çok sevdim. Hayvanları çok seviyorum. Keçilerden biraz korktum ama eğlenceliydi. Hayvanat bahçelerini gezdim, keçi sağdım, hayvanları tanıdım, ata bindim” diye konuştu.

“HAYVANLARIN BİRÇOĞUNU İLK DEFA GÖRENLER VAR”

Miniklerin heyecanlı tecrübelerine ortak olan izci lideri İpek Medişoğlu, “54 yavru kurt Ormanya’da hem hayvanları hem de kendilerini keşfetmeye çalıştı. Hayvanat bahçesindeki hayvanları tanıyıp, keçi sütü sağdılar. Ata bindiler, tavşanları beslediler. Çocuklar çok mutlu, çünkü şehir yaşantısında artık bu tür şeylerden çok uzaklar. Bazen bahçelerde tavuk besliyorlar ama burada bulunan hayvanların birçoğunu ilk defa gören çocuklarımız var. Bizde onlarla burada olmaktan ve ilklerine tanık olmaktan mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

İzciliğin yaparak ve yaşayarak öğretme amacı taşıdığını belirten Memişoğlu, “Ormanya’da bu güzel fırsatları bulabildiğimiz için de çok şanslıyız. Kocaeli zaten doğal yaşam alanı olarak çok geniş bir alana sahip. Hayatında hiç keçi görmemiş çocuk şu anda buraya geldi ve keçi sütü sağıyor. Onun mutluluğu takdire şayan, görülmeye değer bir mutluluk. Bize ve Kocaeli’ne bu mutluluğu kazandırdığı için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

1 + = 3