BORÇ ALMADIK HEPSİ 2004’DEN KALMA

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Gebze Darıca Metro Hattı tanıtım toplantısında açıklamalarda bulunarak, Belediye’nin borcunun 2004 yılından öncesine ait olduğunu belirtti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Gebze Darıca Metro Hattını Antikkapı Restoran’da tanıttı. Burada konuşan İbrahim Karaosmanoğlu, “Seçime gidiyoruz. Yaklaşık 5 ay sonra sandığa gideceğiz. Siyaset rekabettir. Rekabet kaliteyi artırır. Bir şartla, rekabet asil olmalıdır. Centilmence olmalıdır. Gazetelere yalan yanlış manşet attırıyorlar. “Kocaeli Büyükşehir Türkiye’nin en borçlu belediyesi” yazdırıyorlar. Evet, doğru. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin en borçlu belediyesidir. Ancak tek doğru bu değil. İkinci bir doğru var. O doğru şudur, 2004 tarihinden itibaren, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hiçbir hizmet ve yatırımı için bir lira borç almamıştır. Bu güzel günde polemik yapmak istemem. Ancak merak edenler, 2004 öncesinden devraldığımız hesaplara baktıklarında, borcun kaynağını görebilirler. Bizim için piyasaya sürülen bu haberler, birilerini mahcup edebilir ama bizi asla mahcup etmez. Bilakis bizim için bir başarı ölçüsüdür” dedi.
HİZMET ETMEYE GÜRÜL GÜRÜL DEVAM EDECEĞİZ
Borç, nasıl başarı ölçüsü olabilir ki? Mutlaka soran olur, söyleyeyim; 14 yıldır hem bu borcu taksit taksit ödüyoruz, hem de yatırım yapıyor, hizmet üretiyoruz. Rekorlara imza atıyor, şehrimizin marka değerini yükseltiyoruz. Şu anda yaptığımız hizmetleri de, aynı zamanda, bu borcu öderken yapıyoruz. Sırtımızdaki bu borç yüküne rağmen, İzmit Körfezi gibi koca bir denizi temizledik. Yetmedi, Marmara’nın bütününde işe başladık. İlk raylı sistemimiz Akçaray’ı çalıştırdık. Altyapı hizmetlerini eksiksiz yerine getirdik. Şehrimize, herkesin gıptayla baktığı bir çevre kazandırdık. Vatandaşlarımızın her birine, her gün hizmet götürdük. Metromuzu da, bu borç yüküne rağmen yapıyoruz. Son yapılandırmada, bize miras kalan borcun ödemesini yeni bir programa bağladık. Bu borcu tıkır tıkır ödüyoruz. Hizmet ve eserlerimizi yapmaya da gürül gürül devam ediyoruz. Allah’ın izniyle devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ADAY OLUP OLMAYACAĞINA AÇIKLIK GETİRDİ

Adaylığı ile ilgili konuşan Karaosmanoğlu şunları kaydetti: “Benim dışımda herkes merak ediyor, herkes konuşuyor, İbrahim Karaosmanoğlu tekrar aday olacak mı, olmayacak mı?Arkadaşlar, Son nefesime kadar arzum, Bu millete hizmet etmektir, bu memleketin hizmetkârı olmaktır. Başkan olurum, bakan olurum, nefer olurum. Hiç fark etmez. Adaylık için kararı verecek olan Cumhurbaşkanımızdır, Genel merkezimizdir, Başkanlık için hükmü verecek olan Milletimizdir, Kocaeli halkıdır. Karar ve hüküm ne olursa olsun, boynum kıldan incedir. Bizim kaderimiz, hizmetle yoğrulmuş. O olmuş, bu olmamış ne fark eder? Bekleyip, birlikte göreceğiz. Bizim ayinemiz, yaptığımız, yapmakta olduğumuz, projelendirdiğimiz işlerimizdir” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

3 + 6 =