BEŞİR DERNEĞİ’NDEN SURİYE’LİLERE 25 TON UN YARDIMI

Beşir Derneği Gölcük Temsilciliği tarafından hayırsever vatandaşların desteği ile toplanan 25 ton un, Suriye’li sığınmacılara ulaşması için kamyona yüklenerek ihtiyaç sahiplerine gönderilmek üzere  Kilis’e gönderildi.

Yapılan merasimde Beşir Derneği Batı Karadeniz Bölge Müdürü Ertuğrul Baygın şunları ifade etti: Beşir Derneği olarak yurt genelinde 81 vilayetimiz ve birçok ilçede organize ettiğimiz yardım toplama çalışmalarımız 237 temsilciliğimiz ve Semerkand Vakfı, TÜMSİAD, Genç-Kon ve  Genç Beşir gibi ulusal ve yerel ortaklarımız ile etkin bir yardım kampanyası yürütmekteyiz. Türkiye genelinde ve 12 noktada oluşturduğumuz toplama ve transfer depoları ile toplanan yardımların tasnifi ve ihtiyaca göre sevkiyatları yapmaktayız. Batı Karadeniz Bölge müdürlüğü olarak Kocaeli ilimizden 25 ton Un ve Maya’yı Kilis’te bulunan Suriye Koordinatörlüğü’ne göndermekteyiz. 12 noktada oluşturduğumuz toplama ve transfer depoları ile toplanan yardımların tasnifi ve ihtiyaca göre sevkiyatları yapmaktayız. Kilis’te bulunan aşevi ve fırınımızın üretim kapasitesini arttırabilmemiz ve gelen muhacir kardeşlerimize Reyhanlı ve diğer noktalarda da etkin ve yaygın hizmet verebilmemiz için acil desteğe ihtiyacımız vardır. Yine mevcut  günlük 30  bin kişilik aşevlerimizle Suriyeli kardeşlerimize günlük sıcak yemek ikram etmenin gayretindeyiz. Tüm bu çalışmaları 7 yıldır bağışçılarımızın desteği ile yürütmekteyiz. Bundan sonrada aziz milletimizin başlattığı bu yardım seferberliği ile tüm bu yardım faaliyetlerimizi sürdürmeyi planlamaktayız.

Beşir Derneği Gölcük temsilcisi Abdulragıb Yılmaz ise , ” Allah’ın izniyle gönülleri yapmaya devam ediyoruz. Az çok demeden yardım yapan, destek veren tüm Gölcük’lü hayırseverlere teşekkür ederiz, Allah razı olsun. Herkesi Suriye’ye yardım yapmaya çağırıyoruz. Biz Beşir Derneği olarak mazlumun yanında olmaya, toplum yararına hizmet vermeye hayırseverler sayesinde devam edeceğiz.” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

67 − = 58