BEKÇİ ALIMI BAŞVURULARI ve ŞARTLARI

İçişler Bakanı Süleyman Soylu, şubat ayının ortasında “8 bin bekçi alımı yapılacak?” müjdesini vermişti. Bu tarihten itibaren başvuru detayları merak edilmiş mart ayının ilk gününden itibaren ise “Bekçi alımı başvuruları ne zaman başlayacak?” sorusu sorulmaya başlandı. Bugün önemli bir gelişme yaşandı.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURULARI BAŞLADI

8 bin 187 bekçi alımı ilanı çıktı ve kılavuz yayınlandı. Adaylar 18 Mart-1 Nisan tarihleri arasında başvuru yapabilecekler. En önemli soru ise “Bekçi alımı başvuruları nasıl yapılır?” şeklinde detaylar…

Başvuru Ücreti Yatırma Tarihleri:

  1. a) İnternet üzerinden ön başvuru yapacak adaylar tarafından sınav başvuru ücreti olan 130 TL 18/03/2019 saat 09:00’dan 01/04/2019 saat 17:00’ye kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı” isimli hesabına yatırılacaktır.
  2. b) Sadece Halkbank şubelerinden, ATM’lerinden ve internet bankacılığından başvuru ücreti yatırılabilecektir. (İnternet Bankacılığından ücret yatıran adaylar dekont çıktısı almaları gerekmektedir.)

BEKÇİ ALIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Bekçi adayları, http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını yapabilecek. Aday görev yapmak istediği ilçe kontenjanını başvuru ekranından seçecektir. e-Devlet kapısı şifresi, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimlik (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi) ibraz edilerek yurt içinde PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

ADAYLARDA ARANILACAK NİTELİKLER

Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine başvuru yapacak adaylarda aşağıdaki şartlar aranır.

  1. a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  2. b) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
  3. c) En az 167 cm boyunda olmak,
Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

91 − 85 =