BAŞSAVCI KORKMAZ: “YETER Kİ ART NİYET OLMASIN”

 

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Kocaeli Adliyesinde makam odasında basın mensupları ile tanışma toplantısı düzenledi. Güler yüzlü ve sıcak tavırları ile dikkat çeken Başsavcı Korkmaz, basına her konuda açık olduğunu belirtti ve “Yeter ki art niyet olmasın” dedi.  

 

 

Eylül ayında HSK’nın kararnamesi ile Elazığ’dan Kocaeli’ye Başsavcı Mehmet Ali Kurt’un yerine atanan Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, basın mensuplarını makamında ağırladı. Her konuda samimi olacağını söyleyen Başsavcı Korkmaz, basın mensuplarından da aynı samimiyeti beklediğini ifade ederek “Bizim bir görevimiz var. Birinci asli görevimiz, adaletin tecellisini sağlamak. İkinci görevimiz de yargının temsilini en iyi şekilde yapmak. Bizim mesleğimizin yüzde 20’si hukuktur, yüzde 80’i tecrübedir. Zaman zaman sizler bilgi almak için geleceksiniz. Biz de size bilgileri aktaracağız. Ben o konuda cimri davranmam. Bunu yaparken soruşturmanın özüne bakarak yapmalıyız. Mahremiyetine dokunmamamız gerekir” şeklinde konuştu.

KARŞILIKLI SAYGI VE NEZAKET

Konuşmasını sürdüren Başsavcı Korkmaz, “Elazığ’da da farklı yapıda ve farklı düşüncede basın yoktu. Herkes işini düzgün ve samimi yaptıktan sonra devlet millet hepimizin kaçıracak bir şeyimiz yok. Karşılıklı saygı ve nezaket içerisinde güzel bir çalışma dönemi geçireceğimize inanıyorum. Fikir yapımız farklı olabilir. Bunda kimsenin çekineceği bir şey yok. Suç işlenmediği sürece kimsenin hakkına tecavüz edilmediği sürece sorun yok. İyi niyet içerisinde karşılıklı uyum içinde çalışacağımız düşünüyorum. Yeter ki art niyet olmasın. Açık yürekliliğimi ve samimiyetimi görmenizi istiyorum. Sizden bunu istirham ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

67 − = 64