BAŞKONSOLOS THERESE HYDÉN: “PKK TERÖR ÖRGÜTÜDÜR”

 

 

 

 

Başkan Karaosmanoğlu, İsveç İstanbul Başkonsolosu Therese Hydén’i makamında ağırladı. . İki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra yerel yönetimler başta olmak üzere ekonomik gelişmelerle birlikte dünyadaki son gelişmelerin görüşüldüğü birliktelikte konuşan Başkonsolos Hydén, “İsveç olarak PKK’yı terör örgütü olarak görüyoruz” dedi.

 

 

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İsveç İstanbul Başkonsolosu Therese Hydén’i makamında ağırladı. İki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra yerel yönetimler başta olmak üzere ekonomik gelişmelerle birlikte dünyadaki son gelişmelerin görüşüldüğü birliktelikte konuşan Başkonsolos Hydén, “İsveç olarak PKK’yı terör örgütü olarak görüyoruz” dedi.

 

“YEREL YÖNETİMLERDE Kİ İŞ BİRLİKLERİ DE ELE ALINDI”

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal’ın da eşlik ettiği ziyarette İsveç ve Türkiye arasında gerçekleştirilebilecek yerel yönetimlerdeki iş birlikleri de ele alındı. Konuk Başkonsolos Therese Hydén’e Kocaeli hakkında bilgi veren Başkan Karaosmanoğlu, yerel yönetimler olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi de verdi. Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) olarak İsveç Lund Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne bağlı RaoulWallenberg Enstitüsü (RWI) arasında “İnsani Kentler Projesi” iş birliği protokolü imzaladıklarını vurgulayan Karaosmanoğlu, “İş birliği protokolü kapsamında Türkiye’de belirlenen 10 belediyeyle “İnsani Kentler” başlıklı bir proje yürütüyoruz” açıklamasını yaptı.

 

3 YILIN SONUNDA BELEDİYELERE ”İNSANİ KENT” UNVANI VERECEĞİZ

“İnsani Kentler” Projesini kabul eden belediyelerle 5 başlık altında 3 yıl devam edecek bir sürecin takip edileceğini belirten Karaosmanoğlu, “Çocuk Dostu Kent”, “Kadın Dostu Kent”, “Engelli Dostu Kent”, “Yaşlı Dostu Kent” ve “Mülteci Göçmen Dostu Kent” olmak üzere 5 ana başlıkta çalışma yürüteceğiz. Türkiye’deki İnsani Kentler’in yayılmasına destek olarak sosyal içermenin çeşitli dezavantajlı gruplar adına sağlanması, insan hakları norm ve prensiplerinin yerelleşmesi ve gündelik yaşama uyarlanması için metodolojik yaklaşımların geliştirilmesi hedeflenen projeyle, 3 yılın sonunda belediyelere ”İnsani Kent” unvanı ve sertifikasını projeyi birlikte yürüttüğümüz RaoulWallenberg Enstitüsü ile birlikte vereceğiz” şeklinde konuştu.

 

BAĞINIZIN BU KADAR KUVVETLİ OLMASINI TAKDİRLE KARŞILIYORUM

İsveç’in İstanbul Başkonsolosu Therese Hydén’in Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu ziyaretinde dünyadaki gelişmelerde ele alınırken, İsveç’te yaşayan yaklaşık 115 bin kişilik Türk toplumu ülkedeki en büyük göçmen gruplardan biri olarak ön plana çıkmakta olduğu da vurgulandı. Görüşmede Başkonsolos, “Büyükşehir Belediye Başkanı olarak halkla olan bağınızın bu kadar kuvvetli olmasını takdirle karşılıyorum. Bugün sizleri ziyaret etmekten dolayı şahsımı mutlu hissederken gösterdiğiniz misafirperverlikten dolayı da sizlere teşekkür etmek istiyorum” açıklamasını yaptı. Türkiye’nin terörle mücadelesinin de konuşulduğu görüşmede Başkonsolos Therese Hydénn, “Avrupa Birliği gibi İsveç olarak bizlerde PKK’yı terör örgütü olarak görüyoruz” şeklinde konuştu. Birliktelik karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

2 + 2 =