Başkan Taşkın sokak hayvanları için önemli bir çağrıda bulundu

 

Gölcük Hayvan Hakları ve Aktivistleri Derneği Başkanı Gülçin Taşkın, bahar ayına girmemiz ve havaların yavaş yavaş ısınması nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Başkan Taşkın, “Gölcüklü vatandaşların sokak hayvanlarına karşı biraz daha ılımanlı olması gerekiyor”

Başkan Taşkın yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “Sokak hayvanları derken sadece köpekleri ve kedileri düşünmemek gerek. Kuşlar var, güvercinler var, martılar var, denizdeki balıklar var, bütün bitkiler var, ağaçlar var. Hepsi bir bütündür. Bağları ve bahçelere ne yaptık? Site yaptık. Orada yaşayan kuşlar, köpekler, kediler hepsi mahalle arasında kaldı. Beslenme şansları ve avlanma şansları zaten hiç yok. Bunun için Allah’ın yarattığı bu canlılara Gölcüklüler olarak bir tas su, bir tas mama vermek bizim insanlık görevimizdir. Bahar ayına girmemiz ile birlikte havalar ısınmaya başladı. Gölcüklü vatandaşların sokak hayvanlarına karşı biraz daha ılımanlı olması gerekiyor.”

“Çünkü sokak hayvanları bize Allah’ın emaneti”

Başkan Taşkın son olarak, “Bütün Gölcüklülerden ekmeklerini çöpe atmamalarını bunun yerine balıkların beslenmesi için denize atmalarını ve dolayısıyla martıların da aç kalmasını önlememiz gerekiyor. Bunun için esnafında dâhil kapılarının önüne hayvanların susuz kalmasını önlemek amacıyla bir tas su ve açlıklarını da önlemek amacıyla bir tas mama koymalarını rica ediyorum. Hayvanlara bakanlara da karşı gelinmemesi ve şikâyette bulunmamalarını, destek olmalarını rica ediyoruz. Çünkü sokak hayvanları bize Allah’ın emaneti. Her canlı yaşamayı hak ediyor’’ dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

37 − 35 =