BAŞKAN SEZER’DEN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

 

 

Bugün; vatan topraklarımızın bölünmez bütünlüğünü korumak için, üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek hayatlarını ortaya koyan ve gazilik onuruna erişen kahraman vatan evlatlarını rahmet ve şükranla andığımız gündür. Türk milletinin gururla ve şerefle taşıdığı bir unvan olan gazilik, savaş alanlarında kazanılmış rütbelerin en büyüğü olan şehitlikten sonraki en yüksek mertebedir.

 

Şehitlik ve gazilik vatan sevgisini, milli ve manevi değerlerini her şeyden üstün tutan Türk milleti için ulaşılabilecek en yüce makamlardır. Bu topraklarda huzur ve güven içinde yaşamamızın asli unsurlarından biri olan bu kahramanlarımız, Türk milletinin kalbinde her zaman müstesna bir yere sahiptir. Nitekim Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Mareşallik rütbesiyle birlikte Gazilik unvanının da verildiği günün “Gaziler Günü” olarak kabul edilmesi, gazilerimize duyulan saygının bir göstergesi niteliğindedir.

 

Şehit ve gazilerimizi andığımız ve önemini genç kuşaklara anlatmayı hedeflediğimiz bugünlerin, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmesini temenni ediyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş olan gazilerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ederken, hayatta olan tüm gazilerimize de aileleri ile birlikte sağlıklı, huzurlu uzun ömürler diliyor, Gaziler Günü’nü kutluyorum.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

1 + = 9