BAŞKAN SEYMEN’DEN, AÇIKLAMALAR!

AK Parti Gölcük İlçe Başkanı Çetin Seymen, ilçe ve ülke gündemi  ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

“Ülkemizde muhalefetin misyonunun, maalesef konu ne olursa olsun, Sayın Cumhurbaşkanımız ne söylerse söylesin tam tersini iddia etmek olduğunu görüyoruz. Bugün Libya tezkeresi için hayır oyu kullanan muhalefet, aynı tutumu Barış Pınarı Harekatı’nda da sergilemişti. Güney sınırlarımızda oluşturulmak istenen terör devleti ve terör koridorunu, kahraman Türk ordumuzun mücadelesiyle, milletimizin desteğiyle bertaraf ettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu sayesinde Ortadoğu’da, masanın vazgeçilmezlerinden olmakla kalmayıp oyunun kurallarını koyan bir güç haline geldik. Ülkemizin menfaatleri ve çıkarları doğrultusunda ne yapmamız gerekiyorsa yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

“MAVİ VATANA SAHİP ÇIKIYORUZ”

Başkan Seymen, “Biz biliyoruz ki sahada olan, her zaman masadan güçlü kalkar. Bugün Akdeniz’de balıktan çok savaş gemisi ve sondaj gemileri bulunmakta. Bizim Akdeniz’le alakalı olarak yıllardan beri çalışmamız devam ediyor. Gerek sondaj gemilerimiz gerek diplomatik faaliyetlerimizle orada yapılan ayak oyunlarına karşı tek başımıza mücadele ediyoruz. Mavi vatana sahip çıkıyoruz. Uluslararası hukuktan kaynaklı ulusal Libya Mutabakat Hükümeti’nin görevde kalması için Rusya, İtalya ve Avrupa ülkeleri ile devamlı temas halindeyiz. Biz istiyoruz ki dünyada uluslararası ‘Kongre tarihi, onay sonrası açıklanacak’ milli menfaatler söz konusu olduğunda tek yumruk, tek yürek olalım. Neyse ki milletimizin siyasi hafızası güçlü ve onlar, Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında saf tutuyor” dedi.

“KINIYORUZ”

“Anadolu Ajansı Kahire Ofisi’ne, Mısır polisinin baskın yapması kabul edilebilir bir şey değil. AA’nın Kahre ofis çalışanlarının gözaltına alınması, Mısır makamlarının bu yaklaşımını, operasyonunu kınıyoruz. Anadolu Ajansı’na ve tüm basın camiasına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.”

Gerek Mısır’ın buradaki misyonu nezdinde gerekse de Kahire’deki büyükelçimizin gerekli temaslarda bulunması ile bu olayın peşini bırakmayacağız. Ama biz biliyoruz ki bize gözdağı vermek istiyorlar. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın, Mursi’nin ölümü ile ilgili araştırma yapılmasını istemesi, Libya ile yapılan ateşkes ve anlaşma konusu Mısır yönetimini kızdırmış, agresifleştirmiştir. İnsan hakları ve basın özgürlüğü konusunda herkese ders vermeye çalışan Batılıların kullanabildikleri ülkelerde bu tür şeyler olduğunda hiç ses çıkmıyor. Türkiye’de böyle bir şey olsaydı tüm dünyada ses çıkardı. Şimdiye kadar bu olayla ilgili hiç ses yok” dedi.

“ÜNVANLAR GELİP GEÇİCİDİR,  VATAN  BAKİ’DİR”

Açıklamalarına devam eden Başkan Seymen, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, terör suçundan tutuklu eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kitabından uyarlanan Devran isimli tiyatro oyununu izlemeye giden eşine yönelik eleştirilere karşı ‘Benim eşim üniversite bitirmiş, master sahibi olan, doktorası olan bir Türk kadınıdır. Benim eşim nereye gideceğini bilir’ cevabına tepki gösteren İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Özlem Zeynep Oktav, profilinde yer alan ünvanını, İmamoğlu’nu protesto etmek amacıyla sildiğini açıklaması, İmamoğlu’na böyle bir tepki vermesi, Türk kadınını, profesör olan birinin unvanlar gelip geçicidir, esas olan vatanseverliktir duygusunu dile getirmesi, takdire şayandır. Bazı sanatçıların da terör seviciliği yapması, gözlerimizden kaçmamıştır” ifadelerini kullandı.

“KONGRELER DEMOKRASİNİN TAÇLANDIĞI GÜNLERDİR”

Parti çalışmaları ile ilgili bilgi veren Başkan Seymen, “AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatı, belediye başkanımızla beraber mahalle teşkilatlarını dolaşıyor. Geçtiğimiz hafta Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri ikişer mahalle olmak üzere 6 mahalle teşkilatımızı ziyaret ettik. Mahalle teşkilatlarını ziyaretlerimiz devam edecek. Başkanımız mahalle teşkilatları ile 10 ay içerisinde yapmış olduğu çalışmaları paylaşıyor. Kendisine teşekkür ediyoruz. Kongre sürecimiz de devam ediyor. Kongre tarihleri, genel merkezimizden gelecek onayla beraber kamuoyuna açıklanacak. Bizim için kongreler, birlik ve beraberliğin, kardeşliğin olduğu, kucaklaşmanın olduğu, yenilenmenin olduğu, parti içi demokrasinin taçlandığı günlerdir” şeklinde konuştu.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 53 = 55