BAŞKAN İDRİS ALP EKONOMİK PAKETİ ANLATTI “MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN”

 

 

 

 

 

AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp haftalık olarak yaptığı basın toplantısında, özellikle muhalefetin yaptığı ittifaka ve hükümetin hayata geçirdiği ekonomik pakete değindi.  Alp açıklamasında abidik gubidik ittifakın her şeyi yüzüne gözüne bulaştırdığına değindi ve ayrıca ekonomik paketle hükümetimiz milletimizi sevindirmiştir, hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

 

 

 

“ABİDİK GUBİDİK İTTİFAKI HER ŞEYİ YÜZÜNE GÖZÜNE BULAŞTIRDI”

Öncelikle işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nı kutlayarak söze başlamak istemiyorum. İktidar olarak her zaman işçi kardeşlerimizle kol kola, birlikte yürüyen bir iktidar olduk. Onların bu özel gününü de bayram ve resmi tatil ilan eden AK Parti iktidarı olarak işçi kardeşlerimizin derdiyle dertlenen, sevinçli günlerinde onlarla birlikte gülen olmaya devam edeceğiz. CHP ile ilgili söyleyecek çok söz var, lakin söyleyeyim mi söyleyemeyeyim mi aslında çokta karar veremedik diyen Alp açıklamasının devamında ise şunları söyledi: “Bizim er meydanındaki pehlivanımız hazır fakat CHP’nin ve de abidik gubudik ittifakın bir türlü çatı adayı belirlenemedi. Kendi aralarında da problem yaşadıkları bir süreç var. Git geller yaşadıkları bir süreçten geçiyorlar. Bu 15’lilerle ilgili geldikleri noktada da ne kadar ellerinin ayaklarının dolaştığı ne kadar panik halinde olduklarının da açık ifadesidir.  Kemal Kılıçdaroğlu kendisine açıkça güvenmediğini 80 milyonu kapsamadığını, bir başarı hikayesinin olmadığını kendi beyanında itiraf etti. Cesaretinin olmadığını da görmüş olduk. Onlarında adaylarını bekliyoruz. Bizi şaşırtacak, milletimizin gönlünde yer tutabilecek bir adaylarının olup olmayacağını göreceğiz. Bunların derdinin artık iktidar olmak olmadığı gün gibidir. Sadece ve sadece tek dertleri Recep Tayyip Erdoğan’ı devirmek adına yaptıkları hamlelerde ellerine gözlerine bulaştı. Ana muhalefet lideri yine bir konuşmasında her zaman olduğu gibi ecdadına ve tarihine olan nefretini, düşmanlığını da ortaya koydu. Bu tavrı ile kafasının arkasındaki fikirleri ve ruh halini ne noktada olduğunu açıkça ortaya koymuştur” dedi.

 

“100’ÜN ÜZERİNDE ADAY ADAYIMIZ VAR”

Açıklamalarına devam eden Alp, “AK Partimiz için süreç hızlan devam ediyor. Teşkilat bazında tüm çalışmalarımız, hazırlıklarımız zaten tamamdı. Hiç durduğumuz yoktu. Cumhurbaşkanımız tarihi verdi biz zaten sahada Kavaklı parti programındaydık. Şimdi de SKM çalışması çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 24 Haziran’a kadar programımızı yaptık. Sokak vatandaşlarımızda çok olumlu. Cumhurbaşkanımız Erdoğana olan güven ve inanç artarak devam ediyor, bunu net görüyoruz. Aday adaylığı süreci de kendi çerçevesinde sürüyor. 100 civarı aday adayımız bugün itibariyle var. Bu şunu gösteriyor, milletimizin güveni ve inancı yeniden AK Parti ile devam ediyor. Diğer partilerin aday adayları sayılarına baktığımız zamanda zaten bu güvenin ve inancın sürdüğünü görüyoruz. Biz yaptığımız yatırım ve hizmetlerde kendi ile yarışan bir partiyiz. Ekonomik olarak büyümeye de devam edeceğiz ve milletimize de bu büyüme daha çok yansıyacaktır” şeklinde konuştu.

 

“YAŞLILIK AYLIĞINI 266 TL’DEN 500 TL ÇIKARDIK”

Ekonomik pakete de değinen Alp şunları söyledi: “Bu bağlamda da dünkü Bakanları Kurulu çerçevesinde Başbakanımız milletimizi müjdeleyici haberlerle bizleri ve milletimizi sevindirmiştir.  Emekli zammı konusundaki son dakika haberleri üst üste geliyor. Başbakanımız Binali Yıldırım’ın açıkladığı Bahar müjdesi paketiyle milyonlarca vatandaşımız sevince boğuldu. Bu düzenlemelere göre vatandaşın vergi ve prim ödemeleri yeniden yapılandırılırken, 266 TL olan yaşlılık aylığı da 500 TL’ye çıkarılacak. Bununla birlikte BAĞ-KUR borcu olanlara da sağlık hizmetini öngören bu tasarı ile Bağkur borcu olan esnaf sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek.

“EMEKLİYE HER BAYRAM BİNER TL İKRAMİYE”

Emekliler ise Başbakanımızın açıklamalarından en çok memnun olan kitle konumunda. Çünkü Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesinde emeklilere biner lira ikramiye verilecek. Üstelik emekli zammı olarak değerlendirilen bu tasarı her bayram devam edecek. 12 milyon emeklinin yanı sıra gaziler, şehit yakınları, köy korucuları da devletten maaş alıyor. Tüm bu vatandaşlara Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde biner lira ikramiye verilecek. Bu uygulama yılda iki defa olmak üzere düzenli olarak devam edecek.

 

YAŞLI AYLIĞINA BÜYÜK ZAM

65 yaş ve üzerindekilerin aldığı 266 liralık yaşlı aylığına iki katına varan bir zam yapılarak 500 liraya çıkarıldı. Emekliliği olmayan ve hiçbir geliri olmayan yaklaşık 600 bin civarında vatandaş böylece yaşlı aylığı olarak 3 ayda bir bin 500 lira alacak.

 

BORCU OLANA DA SAĞLIK HİZMETİ

Bağ-Kur borcu olduğu için sağlık hizmeti alamayan vatandaşların sağlık hizmetinden yararlanmasının önü açılıyo. Borç ayrı sağlık ayrı. Bunun pazarlığı olmaz. Borcunu bugün vermedi yarın imkan olur verir diyerek açıkladı. Bu da insanlarımızın yaşadığı önemli bir sıkıntı idi.

 

ÖĞRENCİLERE AF GELİYOR

Üniversiteyi çeşitli nedenlerle bitiremeyen veya okulunu yarıda bırakmak zorunda kalan gençlere de müjde veren Başbakanımız, kaydı silinen öğrencilere bir kereliğine eğitimini tamamlayıp diploma alma imkanı veriyoruz. Terörle iltisakılar ise yararlanamayacak” dedi. 18-29 yaş aralığındaki gençler iş yeri açmak istediğinde 3 yıla kadar vergi kolaylığı sağlanıyordu. Gelir vergisinden 75 bin liraya kadar muaf tutuluyordu. Şimdi 3 yıllık gelir vergisi desteğinin yanı sıra 1 yıl boyunca da iş yeri açtığında kendisinin Bağkur primini ödemeyecek. Bunu devlet ödeyecek.

 

İMAR BARIŞI MÜJDESİ GELDİ

Bir müjde de imar barışı ile geldi. Türkiye’deki yaklaşık 25 milyon binanın yaklaşık 12-13 milyonunun 2000 yılı öncesinden imarsız yapılar olduğuna dikkat çekerek, vatandaşın yaklaşık 30 yıldır bir binada oturmasına rağmen evine elektrik, su bağlatamadığı için sıkıntı çektiğini biliyoruz. Bu durumdaki vatandaşlara Yapı Kayıt Belgesi verileceğini, vatandaşın imar alacağı durumda bu belgenin işe yarayacağını ya da evini kentsel dönüşüme götürmek isterse bu belge sayesinde öncelik tanınacağını belirtti. Yıldırım bunun bir imar affı olmadığını, ‘imar barışı’ olduğunu, bu düzenleme kapsamındaki vatandaşın Yapı Kayıt Belgesi’ni aldıktan sonra istediği gibi evini yıkamayacağını, fazla kat çıkamayacağını herşeyi belediyenin imar emsaline göre yapabileceğini vurguladı. Yapı Kayıt Belgesi almak isteyen vatandaşlar da bulunduğu evin emlak beyan değeri üzerinden yüzde 3’lük bir para ödeyerek mülkü alabilecek. Yine bu yapı tapuya geçtiğinde de yüzde 3’lük bir pay alınacak. Buradan gelecek para da parklarıyla, okullarıyla kentsel dönüşüm çalışmalarında kullanılacak.

 

VERGİ VE CEZALARA YAPILANDIRMA

Esnafın, sanayicinin, çalışanı yakından ilgilendiren bu düzenleme ile sigorta primi, vergi ve trafik cezası gibi cezalar yeniden yapılandırılacak. Trafik cezaları, Karayolu Taşıma Kanunu’na göre kesilen cezalar, seçimlere katılmayanlara kesilen cezalar, askerlik, nüfus ve RTÜK cezaları, köprü ve otoyol kaçak geçişleri gibi cezalar yeniden yapılandırılıyor. Belediyelerin atık su alacaklarının da bu yapılanmaya dahil olacağı ve yeniden yapılandırma için 31 Mart 2018 tarihinden önce vatandaş borcunu ödememişse bu düzenlemeden yararlanabilecek.

 

STOK AFFI ESNAFIMIZ İÇİN ÖNEMLİ

Vergi ve SGK primlerine ilişkin ihtilaflı alacaklar da yapılandırma kapsamında olacak ve vergi prim barışı sağlanacak. Ayrıca stok affı konusunda da düzenleme yapılıyor. Stoklarda olan ama kayıtlarda görünmeyen ürünler ile kasa fazlalıklarına beyan usülüne göre düzenlenme imkanı sağlanacak. Vatandaşlar bunun için temmuz sonuna kadar müracaat ederek, takip eden 36 ay içinde de borçlarını ödeyebilecek. Peşin ödeyenler de gecikme faizinin yüzde 90’ı yerine sadece yüzde 10’unu ödeyecek” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 79 = 85