BAŞKAN ELLİBEŞ BELEDİYENİN NASIL DOĞRU YÖNETİLDİĞİNİ ANLATTI

 

 

 

Gölcük Belediyesi Meclis toplantısında 2017 yılı faaliyet raporları görüşüldü. Başkan Ellibeş yaptığı açıklamada, “2017 tahmini bütçemiz 134 milyon 617 TL gerçekleşen gider bütçemiz 127 milyon TL. 112 milyon TL’de gelir elde etmişiz. Yani tahmini gelir hedeflerimizin yüzde 83’ünü tutturmuşuz. Bu da belediyemizi nasıl doğru yönettiğimizi gösteriyor” dedi. Ayrıca bu oturumda komisyonlarda görev alacak isimlerde yapılan seçim ile belirlendi.

 

 

 

 

Nisan ayı Gölcük Belediye Meclis Toplantısı dün Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş başkanlığında gerçekleştirildi. Oldukça yoğun bir gündemin olduğu mecliste komisyon üyelerinin seçimi yapıldı ve 2017 yılı faaliyet raporları görüşüldü.

 

Toplantının gündem maddelerinde;

1-Komisyon Seçimleri

a-Encümen Üyeleri Seçimi (3 üye gizli oy)

b-Plan Bütçe Komisyonu (5 üye açık oy)

c-İmar Komisyonu (5 üye açık oy)

d-Çeşitli İşler ve Çevre Komisyonu (5 üye açık oy)

 

2-2017 Yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesi

 

3-2017 yılı Denetim Komisyon Raporu hakkında bilgilendirme

 

4-Samsun Havza Belediyesi ile Kardeş Şehir İlişkisi Kurulması

 

5-Değirmendere 27/1 pafta , 5181 parsel ile Değirmendere 3 pafta, 3381 parsel sayılı taşınmazların takası

 

6-İmar Komisyonunun, İpekyolu Mahallesi, G23c07b,1b uygulama imar planı paftasında kalan 287 ada 1 nolu parselin güneydoğusundaki tescil harici alana ve Donanma Mahallesi, G23c,02d,4b uygulama imar planı paftalarında kalan 1034,1035,1036 ve 1037 nolu parsellerin doğusundaki tescil harici alana ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı teklifi ile ilgili raporu.

 

7-İmar Komisyonunun, İpekyolu Mahallesi, G23c,07b,1b uygulama imar planı paftasında kalan 4016 nolu parsele ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı teklifi ile ilgili raporu.

 

8-İmar Komisyonunun, Piyalepaşa Mahallesi, G23c,02c,4b uygulama imar planı paftasında kalan 4736 nolu parsele ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı teklifi ile ilgili raporu

 

KOMİSYON SEÇİMLERİ TAMAMLANDI

 

Encümen Üyeleri Seçimi; Hilmiye Gövez İlyas Yazıcı Davut Uzun.

 

Plan Bütçe Komisyonu seçimi; Berna Abiş, Bayram Girgin Hüseyin Gençer, Yonca Yılmaz. Muharrem Aydın.

 

İmar Komisyonu seçimi; Serap Bıçak, Sedat Kul, Kadir Özdemir, Zafer Şimşek, Mehmet Beşbıçak.

 

Çeşitli İşler ve Çevre Komisyonu: Adem Ertunç, Nazım Usta, Yıldıray Çelik, Necmettin Bekar, Ali Aktepe.

 

Komisyon seçimleri oy birliği ve gizli oyların çoğunluğu ile tamamlandı ve seçilen isimlere başarılar dilendi.

 

GİDER BÜTÇEMİZ 127 MİLYON TL

2017 Yılı faaliyet Raporunun görüşülmesi maddesini değerlendiren Başkan Ellibeş, “2017 yılı faaliyet raporlarımız noktasında broşür hazırlandı. 2017 tahmini bütçemiz 134 milyon 617 TL gerçekleşen gider bütçemiz 127 milyon TL. Bu harcamalarımızın yüzde 92’sini tutturmuşuz. Ayrıca yüzde 50’si yatırım harcamalarımız olmuş. Bu bizi çok sevindiriyor” dedi.

 

ELDE ETTİĞİMİZ GELİR 112 MİLYON TL

112 milyon TL gelir elde etmişiz. Yani tahmini gelir hedeflerimizin yüzde 83’ünü tutturmuşuz. Bu da belediyemizi nasıl doğru yönettiğimizi gösteriyor.  Denizevlerdeki kentsel dönüşüm alanı içerisinde olan binaların 450 tanesi bitti. Diğer evlerde yaşanan süreci takip ediyoruz. Prestij cadde ve sokaklarımız, Yalı Evlerimiz, bölge parklarımız, 104 bin metrekarelik alanın asfaltlanması, 55 bin metrekarelik alanın parkelendirme çalışmaları gibi hedeflerle 2017 yılı hedeflerimizi yakaladı. Kısaca özetle biz sizlere sunduğumuz faaliyet raporlarımızın arkasında durduk. Bizlerin önünü açan siz değerli Belediye Meclis Üyelerimize ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca Gölcük halkımıza samimi desteklerinden ve sabırlarından ötürü teşekkür ediyorum.

 

CHP SORU ÖNERGESİ VERDİ

Toplantıda Gölcük Belediye Meclis Başkanlığına CHP Grubu adına Muharrem Aydın ve Zafer Şimşek soru önergesi verdi. Verilen soru önergesinde;

 

KONU: IŞIKLARDAKİ YAYA GEÇİDİ HAKKINDA

Gölcük Çağrı Market Önündeki trafik ışlıklarında yayaların geçiş alanı dar olduğundan yığılmalara neden olmaktadır. Ayrıca bu alandaki kaldırımda engelliler için yaygın değildir.

 

ELLİBEŞ, ‘KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNİ HER BELEDİYE BAŞKANI ÜZERİNE ALMAK İSTEMEZ”

Başkan Ellibeş, kürsüye gelerek, 2017 yatırım faaliyetleri ve ilçemizde devam eden projeler hakkında bilgi verdi. Başkan Ellibeş, yaptığı açıklamada, ‘Kentsel dönüşüm projesi her belediye başkanın alacağı karar değildir. Zordur, maddi kayıp yaşattırabilir. Bizler bu konuya korkmadan hareket ettik ve dik duruş sergiledik. Bu projeyi Gölcük’e kazandıracağız. 2017 Faaliyet raporlarımızda da gördüğünüz gibi bir çok hedefimize ulaşmışız. Bizler hedeflerimiz doğrultusunda yürümeye devam edeceğiz” dedi. Toplantının diğer gündem maddeleri belediye meclis üyelerince oylanarak kabul edildi. Haber: Serkan SIDAL

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 84 = 86