Başkan Büyükakın “Derincemiz daha modern ve kaliteli altyapıya kavuşacak”

Derince’deki 268 kilometrelik altyapı hattı imalatı çalışmaları devam ediyor

 Kocaeli’de altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Derince ilçesinin altyapısını baştan sona yeniliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ”Derincemiz yapılan çalışmalar ile birlikte daha kaliteli ve modern bir altyapıya kavuşacak” dedi.

268 KİLOMETRE YENİ ALTYAPI

Kocaeli genelinde yatırımlarına aralıksız devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü Derince ilçesinde altyapı çalışmalarına başladı. Toplamda 10 mahallede yapılacak olan çalışmalarda, 145 kilometre içme suyu, 111 kilometre kanalizasyon ve 12 kilometre uzunluğunda yağmursuyu hattı ile birlikte toplamda 268 kilometre altyapı hattı imalatı yapılacak.

BÜYÜKAKIN; “ÇALIŞMALARA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYORUZ”

Derince ilçesinde yapılacak olan altyapı çalışmalarına program dâhilinde başlandığını ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın,” Derincemizde ihale sürecinden itibaren yapılan itirazlar sonucu, KİK (Kamu İhale Kurumu)’den gelecek olumlu haberi bekledik. Olumlu haber neticesinde çalışmalara hız kesmeden başladık. Derinceli hemşerilerim yapılacak olan çalışmalarla birlikte daha kaliteli, modern ve sağlıklı altyapıya kavuşacak. Çalışmaların Derince halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

168,5 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

Bölgede yapılacak olan altyapı çalışmalarının 2 yıl içerisinde tamamlanarak bitirilmesi hedefleniyor. Protokol kapsamında İSU Genel Müdürlüğü altyapı ile birlikte üstyapıyı da çalışmalarla eşzamanlı yapacak ve toplamda 168,5 milyon TL’ ye mal olacak.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 3 = 6