BAŞİSKELE MECLİSİ´NDE YENİ TABLO

BAŞİSKELE MECLİSİ´NDE YENİ TABLO

Yerel seçimler sonuçlandı, yerel yönetimlerdeki yeni dağılımlar aşağı yukarı netleşti.

İlimizdeki 13 belediyeden 12’sini AK Parti kazandı. AK Parti’nin yeniden kazandığı belediyelerden biri de Başiskele. İlçede belediye başkanlığı ipini AK Parti ve Cumhur İttifakı adayı Yasin Özlü göğüslerken, Özlü’nün birlikte çalışacağı meclis üyeleri belli oldu.

2014 yerel seçimlerinde AK Parti Başiskele’de 22 meclis üyesi elde etmiş, Saadet Partisi kontenjanından meclise giren 3 isimden biri olan Mehmet Başyiğit AK Parti saflarına geçince bu sayı 23’e yükselmişti. SP’nin meclis üyesi sayısı ise 2’ye düşmüştü.

Başiskele Belediye meclisinde tablo gece saatlerinde hemen hemen belli olmuştu. Ancak sabah bu tabloda bir değişiklik yaşandı. Saadet Partili Sedat Acar, meclis üyesi listesinden düştü. Acar’ın yerine AK Partili Ömer Bayram geldi.

Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti bu dönem 3’ü kontenjan olmak üzere toplam 19 meclis üyesi çıkardı. Saadet Partisi meclis üyesi sayısı 5 olurken İyi Parti de 1 meclis üyesi ile yetinmek zorunda kaldı. Başiskele Belediye Meclisinde AK Parti’nin ezici üstünlüğü devam edecek.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 55 = 57