BAŞİSKELE GENÇLİK MERKEZLERİ İLE FARK YARATIYOR

 

 

Başiskele Belediyesi yaygınlaştırdığı gençlik merkezleriyle Kocaeli’de fark yaratıyor. Karadenizliler Mahallesi gençlerinin merakla beklediği Sosyal Yaşam Gençlik ve Spor Merkezi’nin açılışı protokolün ve bölge halkının yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

 

 

 

 

Farklı projeler, alt ve üst yapı hizmetleri, nitelikli sosyal alanlar, genç yaşlı her kesime yönelik yapılan sosyal, kültürel, eğitim ve sportif hizmetlerle takip edilen bir ilçe konuma gelen Başiskele’de yaşayanlar çok şanslı. Özellikle gençlerin serbest zamanlarını çeşitli sosyal kültürel ve sportif amaçlarla değerlendirmelerine yönelik hizmet veren spor merkezleri gençlerin yeni gözdesi. Bunlardan biri olan ve Karadenizliler Mahallesi gençlerine hizmet verecek sosyal yaşam, gençlik ve spor merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

AÇILIŞA YOĞUN İLGİ

Açılışa Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Ak Parti Başiskele İlçe Başkanı Mustafa Koral ve ilçe yönetimi, Başiskele İlçe Müftüsü Abdulsamet Erkul, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve vatandaşlar katıldı.

MUHTAR TEŞEKKÜR ETTİ

Program Sedat Uçan ilahi konseri ve Karadenizliler Mahallesi Cami İmam hatibi Zekeriya Acarcı’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlk olarak konuşan Mahalle Muhtarı Ali Ermiş “Belediye başkanımıza, gençlerimizin daha sağlık ve zinde olmalarına olanak sağlayacak, aynı zamanda milli ve manevi değerlerimize sahip çıkacak bir nesil yetiştirilmesine olanak sağlayacak gençlik merkezimizi mahallemize kazandırdığı için teşekkür ediyorum” dedi.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz ise konuşmasında “Başiskele’de göreve başladığımız günden bu güne sizlerden almış olduğumuz emaneti hakkıyla taşıyabilmek, sizlerin beklentilerini karşılamak için gece gündüz çalışıyoruz. Sıradan belediyeciliğin dışına çıkarak gençlerimizin sosyalleşmesi, milli ve manevi değerlerine bağlı bir şekilde fabrika ayarlarına uygun şekilde yaşayabilmesi, madde bağımlılığından uzak, gayri ahlaki yapılaşmaların dışında, kendi öz benliğine uygun bir şekilde yaşamak ama çağımızın modern ilimleriyle de donatılmış sağlıklı bir vücuda sahip olmasıyla ilgili yapmış olduğumuz bu sosyal yaşam gençlik ve spor merkezlerimizin yedincisini açıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Biz hiç kimsenin heyecanımızı hevesimizi kesmesine izin vermeyeceğiz. Sizin için çalışmaya Başiskele’ye komple hizmet etmeye, birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam edeceğiz”. Dedi. Başkan Ayaz ayrıca Ordulu olan bölge halkına Ordu’da yaşanan sel felaketi nedeniyle geçmiş olsun dileklerini de iletti.

AVRUPA’DAN DAHA GÜZEL

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu konuşmasına Karadenizliler Mahallesi Sosyal Yaşam Gençlik ve Spor Merkezimizin hayırlı olmasını diliyorum diyerek başladı. Başkan Karaosmanoğlu “Biz yıllar önce söylemiştik, bizim şehirlerimiz Avrupa’nın şehirlerinden daha güzel olacak, daha sağlıklı olacak. Biz bunun için çalışıyoruz. Durmak yok, yerimizde saymak yok. Mevlana ne güzel söylemiş. Dün dündü geçti gitti can cazım, bugün yeni bir şey yapmak lazım. Her gün yeni bir şey yapmamız lazım. Çocuklarımızı da öyle yetiştireceğiz. Tarihini bilen, manevi değerlerine bağlı, komşusunu bilen, ahlaklı, inançlı bir gençlik. Bu yapılan sosyal yaşam ve gençlik merkezimiz bu gayretin bu inancın eseridir. Allah razı olsun başkanımız ekibiyle birlikte böyle eserler yapıyor” dedi.

BU TÜR HİZMETLER ÖNEMLİ

Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ise konuşmasında “Belediyelerimiz sadece yol, kaldırım, kanalizasyon yapmıyor insanların gönlüne hitap eden, gençlerin hem fiziken, hem ruhen hem de manevi yönüyle de yetişmesi için bu tür tesisleri yapıyorlar. Bu hizmetler önemli hizmetlerdir. Türkiye’nin nerden nereye geldiğine 16 yıldır şahit oluyoruz. Ancak bunu çekemeyenler, ülkenin bu konuma gelmesini istemeyenler var. Biz şuna inanıyoruz ki bizler samimi olduktan, inanç yönünden güçlü isek kim ne yaparsa yapsın. Onlarda biliyor ki ak partiyi alaşağı edemeyecekler arkalarında 80 bin kişi var. Şimdide ekonomi ile oynamaya başladılar. Ne yaparsanız yapın ne oyunlar oynarsanız oynayın bu insanlar liderine güvenmiş, Allaha inancı var liderin arkasında yürüyor. Belediyelerimiz hükümetimiz çalışıyor projelerimiz devam ediyor”. Dedi. Başiskele ilçe Müftüsü Abdülsamet Erkul’un duasıyla Karadenizliler Mahallesi Sosyal Yaşam Gençlik ve Spor Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 7