BARIŞ; HALKIMIZ ADAKLARI İÇİN KIZILAY’A GELEBİLİR

Türk Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış, kurumlarına verilebilecek adak kurbanı vekaletleri ve kan bağışları hakkında açıklamalarda bulundu. Barış, “Halkımız adak kurbanı için Kızılay’a gelebilir” dedi

Türk Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış, kurumlarına verilebilecek adak kurbanı vekaletleri ve kan bağışları ile ilgili olarak dün bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Barış, ilk olarak adak kurbanı vekaletlerine değindi ve “Dönem içerisinde birçok kişi, herhangi bir durum adına adak kurbanı kesmek isteyebiliyor. Bunun için birçok yere başvurulduğu gibi kurumumuzda da adak kurbanı için vekalet verme imkanı bulunuyor. İsteyen herkes, adak kurbanı için kurumumuza gelebilir ve gerekli işlemlerin yapılması adına kurumumuzdan bilgi alabilir” dedi.

 

Sözlerini sürdüren Başkan Barış, “Türk Kızılay’a verilen adak kurbanı vekâletlerinin kesimleri sonrasında elde edilen etler, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Kesilen adak kurbanı neticesinde elde edilen etlerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılma işlemleri, ihtiyaçlar doğrultusunda yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirilebiliyor. Adak kurbanı bağış işlemi için banka, çağrı merkezi, Türk Kızılay internet sitesi, şubeler veya mobil uygulama üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Sonrasında da bağışın alındığına dair bilgilendirme, kişilere kısa mesaj yolu ile yapılıyor” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Barış, açıklamasının devamında “Kesim işlemleri, dini vecibelere göre yapılıyor. Vekâlet sahiplerinin isimleri okunur ve dini vecibeler yerine getirilir. Kesim işlemleri veteriner hekim gözetiminde ve İslami kesim koşulları gözetilerek yapılır. Eğer yurt içinde kesim yapılıyorsa noter kontrolünde, adak kurbanı bağışının alındığı tarihten itibaren 30 gün içerisinde kesim işlemleri yapılıyor. Adak kurbanı kesim işlemleri tamamlandıktan sonra aşevlerimize, huzurevlerimize, öğrenci yurtlarımıza ve şubelere gönderilerek sıcak yemek olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Etlerin bir kısmı ise konserve haline getirilerek ihtiyaç sahiplerine yıl boyunca dağıtılıyor” dedi.

 

Kan bağışı hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Barış, “Özellikle içinde bulunduğumuz koronavirüsle mücadele döneminde kan bağışına daha fazla ihtiyaç duymaktayız. Kan stoklarının azalmaması ve hastalara yeterince kan bulunabilmesi adına hangi dönemde olunursa olunsun kan bağışı yapmanın büyük bir faydası ve önemi var. Bir kişinin kan bağışı ile üç hastaya şifa olunabilir. Herkesin kana ihtiyaç duyabileceği unutulmamalı. Bugün sağlıklı olan bir bireyin yarın kana ihtiyacı olabilir. Bundan dolayı kan bağışı yapmaya özen göstermeli, bu konuda duyarlılığımızı arttırmalıyız” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 82 = 90