“BARBAROS HAYRETTİN ANADOLU LİSESİ, CUMHURİYET İLKOKULUNA TAŞINIYOR”

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi’nin yıkılarak yenilenecek olmasından dolayı, okulun Cumhuriyet İlkokulu’nda eğitime devam etmesi hakkında açıklamalarda bulundu

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi’nin yıkılacak olmasındandolayı bu okulun Cumhuriyet İlkokulu’nda eğitime devam etmesi ile ilgili olarak   açıklamalarda bulundu. Mert, konu hakkında yaptığı açıklamada “Geçen sene okullarımızla alakalı olarak güçlendirme kararı alınmıştı. İki okulumuzun güçlendirmesi yapıldı. İhsaniye ve Şehit Volkan Tantürk Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinin tamiratı tamamlandı ve teslimi yapıldı. Geçen sene Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi ve İhsaniye Anadolu Lisesi’nde güçlendirme yapılması kararı alınmıştı” dedi.

‘BARBAROS HAYRETTİN ANADOLU LİSESİ YIKILARAK YENİDEN YAPILACAK’

Sözlerine devam eden Mert, “Ödenekler de şu anda geldiği için ivedi olarak yapılan çalışmalar ve tahkikat raporları sonucunda Kocaeli genelinde dört okulun yıkılarak yenilenmesi ve 17 okulun da güçlendirmelerinin yapılması kararı alındı. İlçemizde de yıkılarak yenilenmesi gereken bir okulumuz var: Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi. Dolayısıyla bu okulumuz yıkılarak yenilenecek. İhsaniye Anadolu Lisesi’nin de güçlendirmesi yapılacak. Yıkılan okullar, farklı okullarda eğitime devam edecek. Dolayısıyla ikinci dönem onlar başka okullarda eğitimi sürdürecek. Diğeri de dönem sonuna kadar planlamaları yapılıp başka bir okulda eğitime devam ederken güçlendirmesi yapılacak” dedi.

‘CUMHURİYET İLKOKULU DERSLİK OLARAK UYGUN BULUNDU’

Mert, açıklamasını sürdürerek “Bununla ilgili olarak geçen hafta bilgimiz olur olmaz muhakkik belirledik. Bununla alakalı olarak arkadaşlarımız beş okulu incelediler. Bu beş okul üzerinde inceleme yaptık. İhsaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeni yapıldı. Öğrenci sayısı da az. Buraya okulumuzu yönlendirebilir miyiz diye baktık. Ders saatinin çok olmasından ötürü iki lisenin aynı binada bulunması mümkün olmadı. Sonraki süreçte Şehit Onbaşı Adem Başoğlu Ortaokulu’na baktık. Bununla alakalı muhakkik arkadaşımız inceleme yaptı. Bu okulumuz 18 derslik ama Barbaros 21 derslik. Öğrencilerimizi sıkıştıramadık. Buraya geçersek destekleme ve yetiştirme kurslarını da iptal etmemiz gerekiyordu. Bu da uygun olmadı. Cumhuriyet İlkokulu derslik olarak uygun bulundu. Bu kanaate vardık ve bunu raporlaştırarak ile gönderdik. Büyük oranda ikinci dönemde Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi, Cumhuriyet İlkokulu’nda eğitime başlayacak” dedi.

‘ŞU ANDA OKULUMUZDA BİR AKSAKLIK YOK’

Sözlerine son veren Mert, “Cumhuriyet İlkokulu binamızda, ilkokulun 6 saatlik dersi var. Bundan sonra lisemizin eğitimine geçilecek. Bu bölgede de müsait olan başka okulumuz bulunmadığı için şu anda yapılan çalışmalar sonucunda ikinci dönemde Cumhuriyet İlkokulu binasında, sabahçı, öğlenci şeklinde orada eğitime devam edilecek. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizim görevimiz, rahatsızlık içeren bir konuyu bırakmamak ve varsa çözümünü sağlamaktır. Okula giriş çıkış saatleri farklı olacak. Temizlik ve hijyen anlamında zaman bırakılacak. Akşam da aralarda yapıldığı gibi temizlik yapılacak. Şu anda okulumuzda bir aksaklık yok. Sıralar da öğrenciler için oldukça uygun. Ergonomik bir yapıya sahip. Öğrencilerimizin orada rahatsız olacağını düşünmüyoruz” İfadelerini kullandı.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

46 + = 49