BAKANLIKTAN “PARALI POŞETLE” İLGİLİ SON KARAR

Yılbaşı itibarı ile Türkiye’de ilk kez uygulamaya konulan ‘ücretli poşet’ belki de yeni yıl başladığından beri en çok tartışılan konu oldu. Özellikle sosyal medyada ücretli poşet tartışması dinmek bilmedi.

HAKLI BİR GÖRÜŞ

Sosyal medyada ücretli poşet tartışması dinmek bilmedi. Özellikle vatandaşların haklı bir tepkisi, en çok üzerine tartışılan konu oldu. O tepki ise, “Ben ücretini ödediğim poşetin reklamını neden yapıyorum? Madem para veriyorum. O zaman logolu poşet olmasın” şeklindeydi.

HAREKETE GEÇİLDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, vatandaşın bu itirazını haklı buldu ve haber Bakan Murat Kurum’dan geldi. Murat Kurum’un televizyonlara yaptığı açıklamaya göre logo, mağaza adı gibi reklam içeren poşetler artık kullanılmayacak. Bununla ilgili düzenlemenin hazırlandığını aktaran Murat Kurum, bu noktada vatandaşın taleplerini de yerinde bulduklarını söyledi. BİM, A101, MİGROS Bu düzenlemeyle birlikte özellikle BİM, A101, Migros gibi bir çok marketler zinciri hemen poşet parası kesmeye başlamıştı. Sosyal medya tepkisinin ardından bunun gibi bir çok marketler zinciri artık müşterilerine reklamsız poşetler vermek zorunda kalacak.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

71 − = 65