‘BAĞIŞLARLARINDAN ALDIĞI GÜÇ İLE YÜZ BİNLERCE İNSANA ULAŞTI’

Türk Hava Kurumu (THK) Gölcük Şubesi Başkanı Tuncay Yıldız, kurumları bazında son dönemde planladıkları faaliyetlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldız, “Halkımızın desteğini arttıracağına inanıyoruz” dedi

Türk Hava Kurumu (THK) Gölcük Şubesi Başkanı Tuncay Yıldız, kurumları bazında son dönemde planladıkları faaliyetler hakkında dün bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Yıldız, yaptığı açıklamada, “Türk Hava Kurumu’muz, halkımızın yıllardan beri vermiş olduğu yardımlarla destekleniyor. Bu anlamda fitre ve zekat zarflarını, Ramazan ayının gelmesi ile birlikte her yıl olduğu gibi bu yıl da Gölcük’teki Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde okullarımıza, mahallelere ve kırsal mahallere dağıtmaya yakın zamanda Allah’ın izniyle başlayacağız. Bu vesileyle Gölcük halkımızın geçmiş Miraç Kandili’ni tekrar kutluyor, yaklaşan mübarek Ramazan ayının hayırlı geçmesini şimdiden yüce Mevla’mdan diliyorum. Bilindiği üzere Türk Hava Kurumu gelirleri arasında fitre, zekât ve yardım faaliyetleri bulunuyor. Türk Hava Kurumu, tamamen yardımlarla destekleniyor. Bu da Türk halkımızın Türk Hava Kurumu’na verdiği güçlü yardımlarla olmaktadır. Yardım kalemleri arasında bulunan fitre ve zekât zarflarının dağıtımını her sene Ramazan ayı içerisinde yapmaktayız. Bu zarfları Gölcük’teki tüm okullarımıza, mahallelerimize, köylerimize dağıtmış olacağız. Halkımız, 99 seneden beri var olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan kurumumuza fitre ve zekât zarfları konusunda önemli bir katkı sunuyor. Tüm halkımıza bu ince duyarlılığı için çok teşekkür ediyorum” dedi.

’51 YARDIM KALEMLERİMİZDEN SADECE FİTRE VE ZEKAT KALDI’

Açıklamasına devam eden Başkan Yıldız, “Türk Hava Kurumu’muzun yardım gelirleri konusunda, cumhuriyetin kurulduğu ilk dönemde 51 olan yardım kalemlerimizden sadece ve sadece fitre, zekât ve kurban faaliyetlerine yönelik olan yardımlar kaldı. Diğer 49 kalem tamamen silinmiş. Türk Hava Kurumu’muza gereken desteğin verilmesi konusunda, biraz incinmemiz söz konusu. Bizler de burada üzgünlüğün farkındayız. Fakat her şey çalışma, kendini gösterme ile ifade edilir. Gerçekten güçlü çalışmalar yapmak konusunda kararlılığımız var. Bu çalışmalarımızı kamuoyunda paylaşıyoruz. Türk Hava Kurumu’muzun Gölcük ve bölgemizdeki faaliyetleri, vermiş olduğu eğitimler ve yönlendirme konusunda, gayet ciddi bir miktarda artış göstermektedir. Türk Hava Kurumunu tanıtmakla ilgili faaliyetlerinin artması, kurban gelirlerinde, fitre ve zekat gelirlerinde önemli bir artışa vesile olmaktadır. Bundan sonraki çalışmalarımızda Türk Hava Kurumu’muzu kamuoyunun önüne ne kadar çok getirebilirsek halkımızın da bu duyarlılığı arttırarak göstereceğine inanıyorum” dedi.

‘BAĞIŞLARLARINDAN ALDIĞI GÜÇ İLE YÜZ BİNLERCE İNSANA ULAŞTI’

Sözlerini sürdüren Yıldız, “Kuruluşundan bugüne yürüttüğü havacılık faaliyetleri ile yüz binlerce insana ulaşan Türk Hava Kurumu, bu çalışmalarını bağışçılarından aldığı güçle yerine getirmektedir. Halkımız da Türk Hava Kurumu faaliyetlerine fitre bağışları ile destek olabilir. 2860 Sayılı Yardım Toplama Kanunu’na istinaden her yıl Ankara Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğünden alınan izinle Türk Hava Kurumu, Genel Merkez ve Türkiye geneline yayılmış şubeler aracılığı, yılların verdiği tecrübe ve birikimle faaliyetlerini başarılı bir şekilde yerine getirmektedir. Halkımız, fitre bağışlarını Ramazan ayı içerisinde şubemize gelerek makbuz karşılığında, yardım zarfı doldurarak, ilgili numaraya kısa mesaj göndererek, kurumumuzun İnternet sitesi üzerinden kart yoluyla veya banka hesap numaralarımıza EFT/havale yaparak bağışta bulunabilir. Bu anlamda halkımızın vereceği desteğe istinaden tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

  

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 4 = 4