AYNACI’DAN BOMBA AÇIKLAMA!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, katıldığı bir canlı yayında “İktidar olursanız HDP’ye bakanlık verecek misiniz?” sorusuna, “Elbette HDP’ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir” şeklinde verdiği yanıt İYİ Parti cenahından büyük bir tepkiyle karşılandı.

CHP’li Gürsel Tekin’in fitilini ateşlediği ‘HDP’ye bakanlık tartışması’ muhalefeti sarsmaya başladı. Tekin’in açıklamaları sonrası karışan İyi Parti’den en net cevap dün Genel Başkan Meral Akşener’den geldi. Akşener, “HDP’nin olduğu masada biz olmayız” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Gölcük ilçe Başkanı İsmail Aynacı, kendisine yönelttiğimiz CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in, “Elbette HDP’ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir” ifadelerini nasıl yorumladığını sorduk. Başkan Aynacı sorduğumuz soruya çok açık ve net bir cevap verdi. Aynacı; “İYİ Parti’nin hassasiyetlerine uymaz, bu açıklamaları onaylamamızın imkânı yoktur. Bizler böyle bir şeye asla razı olmayız. Bu konuda duruşumuz ve düşüncemiz nettir. Bizim ilkelerimiz ve kırmızı çizgilerimiz bellidir. Partimizden en net cevap Genel Başkan Meral Akşener’den de geldi. Genel başkanımız Akşener, hatırlarsanız “HDP’nin olduğu masada biz olmayız” ifadelerini de kullandı.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

44 − 35 =