‘ATATÜRK, BU ÜLKENİN YETİŞTİRDİĞİ BİR LİDER VE DEĞERDİR’

‘Kentsel dönüşümde bilgilendirme yapılmalı’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, kentsel dönüşüm projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gürel, “Kentsel dönüşümde bilgilendirme yapılmalı” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, kentsel dönüşüm projesi, yeni devlet hastanesi inşaatındaki son durum ve Atatürk hakkındaki söylemlere istinaden bugün bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Gürel, konu hakkındaki açıklamasında “Geride kalan Ocak ayında protokol yapma yetkisi verdiğimiz Gölcük Belediye Başkanlığı’ndan hala hak sahiplerine ve Gölcük halkına kentsel dönüşüm hakkında bir bilgilendirme yapılamadı. Dolayısıyla halkımız ve özellikle kentsel dönüşüm alanında hak sahibi olan vatandaşlarımız, ne olduğundan, geleceklerinin ne olacağından, sahibi oldukları gayrimenkullerin akıbetleri hakkında bihaberler. Zararın aşağı yukarı bilindiği bir ortamda, maliyeti ve projelendirmesi açıklanmaktan neden kaçınılıyor? Yetkililer ve özellikle Belediye Başkanı, Gölcük halkına bu konu hakkında bilgilendirme yapması, adalet, liyakat ve istişare sloganı ile yola çıkan Gölcük Belediye Başkanı’nın asli görevidir. Yoksa zararın karşılanması konusunda Büyükşehir Belediyesi ile protokol yapma yetkisi verilmesine rağmen kentsel dönüşüm, ileri bir tarihe mi ertelendi?” dedi.
Sözlerini sürdüren Gürel, “Kentsel dönüşüm projesinde yaşanan belirsizlik gibi ihalesi 2016 yılında yapılan ama çeşitli sebeplerden ötürü inşaatı 2018 yılında başlayan, bitirilmesi de 29 Ekim 2021’e ertelenen ve aradan 4 – 4,5 yıl geçmesine rağmen hala hizmete açılamayan Gölcük’ün yeni devlet hastanesi de dönüşümle aynı kaderi mi paylaşıyor? O günlerde AKP İlçe Başkanlığı ve Belediye, reklamını şaşaalı bir şekilde yapmalarına rağmen binanın dışı bitti ama hastanenin hizmete açılmasının neden beklendiğini, Gölcük halkı olarak bilememekteyiz. Başlangıcından günümüze kadar 3 – 4 müteahhit eskiten hastane inşaatı, acaba ne zaman tamamlanarak hizmete açılacak?” dedi.
Başkan Gürel, sözlerinin sonunda “Dünyanın kabul ettiği ve birçok ülkenin ders konusu yaptığı büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’e olan düşmanlık, neden bu kadar had safhaya çıkarıldı ve buna neden göz yumuluyor? İktidarın sahip çıktığı Osmanlı padişahlarından Abdülhamit Han’a da aynı şekilde saldırılar olsa hükümet nasıl bir tavır takınır? Bugün geldiğimiz noktada nasıl Osmanlı padişahları ve öncesindeki Türk liderler bizlerin değerleri ise Atatürk de bu ülkenin yetiştirdiği bir lider ve değerdir. Son zamanlarda iktidarın gücü ile birlikte Atatürk’ün şahsına ve ülkeye kazandırdıklarına karşı saldırılar ve söylemler, her geçen gün artarak devam etmektedir. Anayasamızda Atatürk’ü koruma yasası olmasına rağmen bu yasa uygulanmamaktadır. Bütün değerlerimize sahip çıkmak, ne mutlu Türküm diyebilen herkesin asli görevidir. Son günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı’nın 100 yıllık hesaplaşma söyleminin akabinde, Başiskele Belediye Başkanı’nın da bu söylemlerle birlikte ‘Atatürk’ü de eserlerini de yıkarız’ çıkışı, bunun bir göstergesidir. Atatürk’ü aşağılayıcı söylemleri kendilerine bir dayanak olarak gören kişiler, Atatürk’ün heykellerini yıkmaya kadar teşebbüs etmişlerdir. Bunun da son örneği, Samsun’da yaşanmıştır” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

27 − 23 =