ASELSAN’IN YENİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE GÖLCÜK’ÜN EVLADI AHMET AKYOL ATANDI

Gölcüklü Ahmet Akyol, ASELSAN’ın yeni Genel Müdürü oldu
ASELSAN Mikroelektronik, Güdüm ve Elektro-Optik Sektör Başkanlığından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Akyol, ASELSAN’ın yeni Genel Müdürü oldu.
ÖNCE MEBS
2007 yılından 2018 yılına kadar eski bakan ve milletvekili Fikri Işık’ın danışmanlığını yapan Gölcüklü Ahmet Akyol, 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığında daire başkanı olmuş, Muharebe Elektronik ve Bilgi Sistemleri (MEBS) Daire Başkanlığına getirilmişti.
DAİRE BAŞKANLIĞINA ATANDI
Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olan Akyol, aynı zamanda Havelsan (Hava Elektronik Sanayi) yönetim kurulu üyeliğine getirildi. Ahmet Akyol geçen yılbaşında yani Ocak 2021’de yine SBB’de EHRS (Elektronik Harp ve Radar Sistemleri) Daire Başkanlığına atandı.
1 YIL SONRA GENEL MÜDÜR OLDU
Bu görevden yaklaşık 1.5 yıl sonra, geçtiğimiz yıl ASELSAN’da Mikroelektronik, Güdüm ve Elektro-Optik Sektör Başkanlığından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başlayan Ahmet Akyol, aradan geçen 1 yıldan sonra ASELSAN’ın Genel Müdürü oldu.
SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI
Ahmet Akyol sosyal medya hesabından şu sözlerle paylaştı,
“ASELSAN Yönetim Kurulu kararıyla ASELSAN Genel Müdürlüğü görevine atanmış bulunmaktayım.
Ülkemiz ve şirketimiz adına verilen bu büyük görev ve sorumluluktan ötürü Yönetim Kurulumuza şükranlarımı iletiyorum.
ASELSAN’ın bağımsız teknolojiler sahasında yüksekte duran başarı çıtasını daha da yükseğe taşımayı büyük bir görev olarak görüyorum.
ASELSAN’lıların yetkinlikleri ve tecrübeleriyle nice milli başarıları ülkemize armağan edeceğiz.
Global arenada dost ve müttefik kullanıcılarımıza sunduğumuz rekabet gücü, verimliliği yüksek çözümlerle ülkemizin katma değerli ihracat hedeflerine en yüksek girdileri sağlamak için çalışacağız. İhracat yaptığımız 84 ülkeye yenilerini ekleme hedefinden şaşmayacağız.
AR-GE ve inovasyondan aldığımız güçle ülkemizin oyun değiştirici teknolojilerine en yüksek milli katkıyı sunmaya devam edeceğiz. Daima ileri teknolojilere odaklanacak, bunların geliştirilmesi ve üretilmesi için var gücümüzle akıl ve alın teri dökeceğiz.
ASELSAN’ın kuruluş vizyonunda da yer alan millileştirmeyi bir seçenek değil zorunluluk olarak görüyoruz. Binlerce yerli tedarikçimizden aldığımız güçle millileştirmenin altın çağına damga vurmayı devam ettireceğiz.
Ülkemizin en değerli insan kıymetiyle yürüdüğümüz bu yolda; istihdam ve insana yatırımı odağa alarak, yeni nesli #MilliTeknolojiHamlesi’ne dahil etmek için çalışacağız. Değişim ve dönüşüme öncülük eden projelerimizle şirketimize, ülkemize, insanımıza değer sunacağız.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu yerli ve milli teknolojiler vizyonuyla, Savunma Sanayii Başkanımız Prof. Dr. Haluk Görgün öncülüğünde paydaşlarımızla, yatırımcılarımızla, kahraman güvenlik güçlerimizle, ASELSAN’ı geleceğe taşımayı sürdüreceğiz.”
AHMET AKYOL KİMDİR?
1982 İzmit doğumlu. Ama aslen Gölcüklü.
2005 yılında Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.
2010 yılında ayrıca Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi.
2018 yılında Stanford Üniversitesinde “İnovasyon Liderlik” eğitimi aldı, Cranfield Üniversitesinde Elektro-Optik ve Haberleşme konularında eğitimlere katıldı.
Halen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Kamu Yönetimi Yüksek Lisans öğrencisi.
2005 Ekim-2006 Haziran arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi KOMEK’te bilgisayar öğreticiliği,
2006-2007 yılları arasında Ankara ve İzmir’de askerlik yaptı.
2007-2018 yılları arasında TBMM, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Millî Savunma Bakanlığı, TÜBİTAK, HAVELSAN ve Quantum3D’de Mühendis, Müdür, Müşavir, Yönetim Kurulu Üyesi görevlerini yerine getirdi.
Nisan 2018’de Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) MEBS (Muhabere, Elektronik, Bilgi Sistemleri) Daire Başkanlığına atandı.
Ocak 2021’de EHRS (Elektronik Harp ve Radar Sistemleri) Daire Başkanlığına atandı.
Temmuz 2022’de ise ASELSAN’a atandı, Mikroelektronik, Güdüm ve Elektro-Optik Sektör Başkanlığından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı.
Ayrıca HAVELSAN Teknoloji Radar (HTR) Yönetim Kurulu Üyeliği, TÜBİTAK Savtag Yürütme Kurulu Üyeliği, TÜBİTAK SAGE Yürütme Kurulu Üyeliği ve NATO STO Sensor ve Elektronik Paneli Kurul Üyeliği görevlerini sürdürüyor.
Çok iyi düzeyde İngilizce biliyor.
Evli ve üç çocuk babası.
Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 3 = 4