ARTIK SIKINTILARINIZI ANLATABİLECEĞİNİZ BİR “AÇIK KAPI VAR”

Kocaeli Valiliği Açık Kapı, vatandaşların sorunlarını çözüme kavuşturuyor. Valilik’ten yapılan açıklamada Açık Kapı’ya açıldığı 18 Aralık 2017 tarihinden bugüne kadar 36 adet başvuru yapıldığı belirtildi.

 

İŞTE KOCAELİ VALİLİĞİ’NDEN YAPILAN AÇIKLAMA

Valiliğimize, Kaymakamlıklara, kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan başvurulara ilişkin iş ve işlemlerin hızlı ve etkin bir şekilde sonuçlandırılmasını temin etmek; Sunulan hizmetlerde vatandaş memnuniyetini artırmak, talep ve beklentilerin analiz ve raporlamalarının yapılarak, oluşturulacak yeni yönetim politikalarına ve hizmet sunum tekniklerine esas olmak üzere anlamlı veriler haline getirilmesini sağlamak amacıyla İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatları ile Kocaeli Valiliği Açık Kapı Bankosu ve Bürosu kurularak 18 Aralık 2017 tarihinden itibaren vatandaşlarımızın başvurularını almaya başlamıştır.

 

Kamu kurum ve kuruluşlarının temel amacı güleryüz, iyi niyet ve insancıl yaklaşımlarla vatandaşların sorunlarının çözümünde onlara yardımcı olmak, onların mutlu, rahat ve sorunsuz bir hayat yaşamaları için içine düştükleri sıkıntı ve açmazları ortadan kaldırmak amacıyla işbirliği içinde çalışmaktır.

 

Bu amaçların gerçekleşmesi noktasında sorunlarına çözüm bekleyen vatandaşların değişik yerlerdeki kurumlara gitmek suretiyle hem zaman kaybı yaşamamaları hem de sorunlarının tek elden, tek yerden ve ivedilikle çözümü için AÇIK KAPI (Milletin Kapısı) vatandaşlarımızın başvurularını beklemektedir.

 

AÇIK KAPI hizmet vermeye başladığı 18 Aralık 2017 tarihinden 7 Şubat 2018 tarihi itibari ile 36 Adet başvuru almış, bu başvuruların 18 adedi olumlu olarak sonuçlandırılmış, 5 adedi ise yasal mevzuatlar gereği olumlu sonuçlandırılamamış ancak olumsuzluğun sebebi konusunda vatandaşlarımız bilgilendirilmiş, 13 başvurunun işlemi de devam etmektedir.

 

KOCAELİ VALİLİĞİ AÇIK KAPI sorunu bulunan vatandaşlar sorunlarını çözüme kavuşturmak üzere doğrudan Valiliğimizde kurulan Açık Kapı Bankosuna gelerek başvurularını yapabilecekleri gibi internet üzerinden acikkapi.gov.tr adresini tıklayarak veya Valilik Web Sitesinden AÇIK KAPI linkini tıklayarak elektronik ortamda başvurularını yapabilmektedirler.

 

 

Print
Untitled-2
şen balık

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 6