ANLAMAYANLARA!

 

 

 

 

Bugün Türkiye Afrin’e ve beraberinde Suriye’ye neden girdinin cevabını anlamayanlar için verelim. Öncelikle son iki sene de Türkiye’de yaşanan terör olaylarını bir okuyun. Ülke de dış güçlerin, içte de FETÖ ile birlikte terör odaklarının nasıl bir kaos oluşturmak istediğini bir anlayın. Cevabı ise yazımın sonunda bulacaksınız!

 

5 HAZİRAN 2015 – Diyarbakır’da HDP’nin mitinginde iki ayrı patlama meydana geldi. 7 Haziran seçimlerine 48 saat kala meydana gelen ve IŞİD’in düzenlediği saldırıda 5 kişi yaşamını yitirdi.

 

20 TEMMUZ 2015 – Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde IŞİD terör örgütü tarafından düzenlenen canlı bombalı saldırıda biri saldırgan 33 kişi hayatını kaybetti.

 

10 EKİM 2015 – Ankara’da düzenlenmesi planlanan Barış Mitingi öncesi Gar’da IŞİD’in iki canlı bombası kendini patlattı. Saldırıda 101 kişi yaşamını yitirdi.

 

12 OCAK 2016 – Sultanahmet Meydanı’nda Alman turist kafilesi hedef alındı. IŞİD’in üstlendiği canlı bomba saldırısında 11 kişi hayatını kaybetti.

 

13 OCAK 2016 – Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde terör örgütü PKK, İlçe Emniyet Müdürlüğü binasını ve çevresindeki lojmanları hedef aldı. Saldırıda 3’ü çocuk 6 kişi hayatını kaybetti.

 

17 ŞUBAT 2016 – Ankara’da askeri servise PKK’lı teröristin bombalı araçla düzenlediği saldırıda 28 kişi şehit oldu.

 

13 MART 2016 – Ankara Kızılay’da yine PKK tarafından bombalı araçla düzenlenen saldırıda 35 kişi yaşamını yitirdi.

 

19 MART 2016 – İstanbul’un en merkezi yeri olan İstiklal Caddesi’nde IŞİD’li bir canlı bombanın kendini patlatması sonucu 3’ü İsrailli, biri İranlı 4 turist öldü.

 

12 MAYIS 2016 – Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Dürümlü mezrasında, bomba yüklü araç patlatılması sonucu 16 kişi hayatını kaybetti.

 

7 HAZİRAN 2016 – İstanbul Vezneciler’de düzenlenen saldırıda 6’sı polis 12 kişi şehit oldu.

 

8 HAZİRAN 2016 – Mardin Midyat’ta İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi, 5 kişi yaşamını yitirdi.

 

28 HAZİRAN 2016 – İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali girişinde yaşanan silahlı çatışma sonrası, IŞİD’li 3 farklı canlı bomba eylemcisinin kendini patlatması sonucu 41 kişi hayatını kaybetti.

 

10 AĞUSTOS 2016 – Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki tarihi On Gözlü Köprü yakınlarında polis servis aracına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 5’i aynı aileden olmak üzere 6 kişi hayatını kaybetti.

 

15 AĞUSTOS 2016 – Diyarbakır Bölge Trafik Müdürlüğü önünde bomba yüklü bir araçla düzenlenen saldırıda 5’i polis olmak üzere 8 kişi hayatını kaybetti.

 

20 AĞUSTOS 2016 – Gaziantep’in merkez Şahinbey İlçesi’nde sokakta yapılan düğünde kalabalığın arasına karışan canlı bomba terörist, üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada 51 kişi hayatını kaybetti.

 

24 KASIM 2016 – Adana Valiliği yakınında bulunan otoparkta bombalı araç patlatıldı, 2 kişi hayatını kaybetti.

 

10 ARALIK 2016 – Beşiktaş’ta Beleştepe olarak bilinen Vodafone Arena yakınlarında düzenlenen iki bombalı saldırıda 44 vatandaşımız şehit oldu.

 

17 ARALIK 2016 – Kayseri’de bomba yüklü araçla askerleri taşıyan halk otobüsüne yapılan saldırıda, 15 asker şehit oldu, 48 asker yaralandı.

 

1 Ocak 2017 – İstanbul Ortaköy’de Reina Gece Kulübü’ne düzenlenen saldırıda 39 kişi hayatını kaybetti, 71 kişi yaralandı. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

 

5 Ocak 2017 – İzmir ilinin Bayraklı ilçesinde bombalı araç ile gerçekleştirilen saldırıda bir polis memuru ve bir adliye çalışanı hayatını kaybetti, üçü polis 7 kişi yaralandı. Üç failden ikisi öldürüldü, biri kaçtı. Saldırıyı olaydan 6 gün sonra TAK üslendi.

 

20 Ocak 2017 – İstanbul emniyet müdürlüğüne ve İstanbul Sütlüce’deki AKP binasına lav silahıyla saldırı düzenlendi. Saldırıları DHKP-C üstlendi.

 

17 Şubat 2017 -Şanlıurfa Viranşehir’de bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti, 34 kişi yaralandı. Saldırıyı HPG (PKK) üstlendi.

 

11 Nisan 2017- Diyarbakır’da il emniyet müdürlüğü ek birimlerinin yer aldığı alanda yerin altına tünel kazılıp patlayıcı yerleştirilerek yapılan saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı. Saldırıyı HPG üstlendi.

 

Yukarı da yazanlar başarıya ulaşanlar, bir de daha vatanını, milletini seven polislerimizin durduğu terör olayları var.

 

Şimdi gelelim Suriye’ye girmemizin nedeni ne. Türkiye önce sınırları içindeki terör odaklarını temizledi. Bunun yetmeyeceği ortada idi. PKK sınır ötesinde besleniyor, gelişiyor ve devlet kurmaya hazırlanıyordu. İşte Diyarbakır’da, Hakkari’de bizi bitirmek isteyenlerin kökünü kazımak gerekiyordu.

 

Afrin, terörü kurulduğu günden bu yana destekleyen Avrupa’ya, ABD’ye bir cevaptır. Başkaldırıdır. Yeter artık demektir. Tüm bu yukarı da yazdığım saldırıların hesabını sormaktır.

 

Eğer bu yapılmasa idi, bu iş sınırlar içinde bırakılsaydı ve dibimizde bir terör devleti kurulsaydı, bu ülkede ne terör biterdi, ne de o AB’ye ve ABD’nin ülkemiz üzerindeki vesayeti.

 

Şimdi siyaset yapıp, hükumete hala daha Habur olayından çakmak isteyenler öncelikle şunu anlamalı, eğer hükumet sınır ötesi operasyonları yapmasaydı, terörün beli bükülmez ve siz söylediğinizde haklı olurdunuz.

 

Ama şuan bunu konuşmanızın bir anlamı yok çünkü terörle öyle ciddi bir mücadele veriliyor ki, bu siyaset üstü bir durumdur ve ülkenin geleceği içindir.

 

Sonuç olarak ne derseniz deyin, FETÖ’nün devlet içindeki gücünü de kırıp bugün ipi kopan tesbih gibi dağıtan da, DAEŞ ve PKK gibi terör örgütleriyle de en ciddi mücadelenin verildiği zaman da bugündür.

 

Bu da devlet politikasıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin huzur içinde yaşaması içindir. Bilmem anlatabildin mi?

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 8 = 14