AK PARTİ’DE YENİ YÖNETİMLER NE ZAMAN AÇIKLANACAK? İŞTE AYRINTILAR

AK Parti’de belediye başkan aday adaylığı için görevinden istifa eden 7 ilçe başkanı yerine atamalar yapılmıştı. Bu yedi ilçe başkanından yalnızca Derince İlçe Başkanı Selçuk Çakıroğlu mevcut yönetimiyle göreve devam kararı almıştı. İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, Gölcük İlçe Başkanı Çetin Seymen, Kartepe İlçe Başkanı Sadık Yılmaz, Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tuna, Çayırova Ekrem Karahan ve Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay yönetimlerini yeniden oluşturuyor.

KOMİSYONDA KİMLER VAR?

İlçe başkanları hazırladıkları yönetim kurulu listelerini ilk olarak il teşkilatında oluşturulan komisyonlara sundu. Bu komisyonlarda bazı il başkan yardımcıları, il yönetimlerinin ilçe sorumluları, kadın ve gençlik kollarından birer isim yer aldı.

REZERV İSİMLER

Edinilen bilgilere göre 6 ilçe başkanı da ilk etapta yeni oluşturulan yönetim kurulu listelerini il teşkilatında oluşturulan komisyonlara sundu. Komisyon, ilçe başkanlarından yönetim kurulu, yedek yöneticilerin yanı sıra yaklaşık 10 kişilik rezerv liste hazırlamasını istedi. 10 kişilik rezerv liste konusu ise dikkat çekici bir detay oldu. Bu rezerv liste, olası bir aksaklıkta yönetime monte edilebilecek isimlerden oluşuyor.

DÜZELTME İSTENDİ

Bazı ilçe başkanlarının komisyona sunduğu listelerde değişiklik yapılması istendi. Birkaç ilçede yönetime sunulan listeler, komisyonun belirlediği ‘yönetici’ kriterlerine uymadığı için elendi. Bugün ise tüm ilçe başkanlarının tekrar listeleri komisyona sunması ve İl Başkanı Abdullah Eryarsoy tarafından listelerin onaylanması bekleniyor.

PAZARTESİ AÇIKLANABİLİR

Komisyon tarafından onaylanan listelerin en geç Pazar gününe kadar AK Parti Genel Merkezine fakslanması bekleniyor. Genel merkezden onay geldikten sonra ise 6 ilçenin yeni yönetimleri açıklanacak. Yeni yönetimler için beklenen açıklamaların ise Pazartesi günü yapılabileceği öne sürülüyor.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 7