AK PARTİ’DE ADAY ADAYI OLMA ŞARTLARI AÇIKLANDI

 

 

 

 

 

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, başvuru süreci ile ilgili yaptığı açıklamada kendi aday adaylığı ile ilgili de soruları yanıtladı. Ceyhan, genel merkezin yarın saat 17.00’ye kadar vereceği kararın süreci netleştireceğini kaydetti.

 

 

 

 

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, 24 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde aday adaylığı süreci ve seçim çalışmaları ile ilgili açıklama yaptı. Başvuruların Cuma gününe kadar saat 10.00 ve 19.00 arasında. Cumartesi ve Pazar günleri ise saat 10.00 ile 24.00 arasında yapılabileceğini açıklayan Ceyhan, başvuru şartlarını açıkladı. Ceyhan, aday tanıtım toplantısını fırsat bulurlarsa yapacaklarını, temayül yoklamasının ise 2, 3, 4 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını kaydetti.

PAZAR GÜNÜ SAAT 24.00’E KADAR

YSK’nın seçim takvimini tam olarak açıklamasa dahi kamuda istifaları Perşembe günü mesai saatine kadar bitirilmesi gerektiğini söylediğini söyleyen İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “Biz YSK kararlarını beklemeden aday adayı başvurumu komisyonumuzu kurduk. Adayların ne zaman başvuracağı sonuçlandı. Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal takvimi açıkladı. Bugünden itibaren aday adayı başvurularını alacağız. Pazar günü saat 24.00’e kadar başvuruları alacağız.

HERKES ADAY OLABİLİR

Partimizin ilkelerini özümsemiş, aday adayı olma şartlarını yerine getiren herkes Komisyon başkanımız Ahmet Berberoğlu’ndan başvuru belgelerini alabilir. Başvuru için hafta içi Cuma gününe kadar sabah 10.00 ile 19.00 arasında başvuruları alacağız. Ben Perşembe ve Cuma günü İl Başkanları Toplantısı nedeniyle Ankara’da olacağım. İl Başkan Vekili Abdullah Eryarsoy ve Ahmet Berberoğlu süreci yönetecek. Cumartesi ve Pazar günleri saat 24.00’e kadar başvuruları alacağız.

ÜCRETLER MUTLAKA YATIRILMALI

Yüzde 40’ın üzerinde engelli olan arkadaşlarımızın raporlarını getirmesi gerekiyor. Yüzde 40’ın altında engelli olan kişilerin engelli olarak kabul etmiyoruz. Başvuru ücretini genel merkezimiz alıyor. Genel merkez erkek adaylar için 6, genç ve kadın adaylar için ise 3 bin lira, engelliler ise 1000 lira ödeyecek. Bu ücretler Cuma günü mesai saatine kadar ilgili bankalara yatırmalı. Aidatı yatırmayan kişilerin başvurusunu alamıyoruz. Mutlaka dekontlarını iki nüsha olarak almalı.

TEMAYÜL YOKLAMASI YAPILACAK

Pazar gününe kadar tüm adaylarımızın hukukunu korumak bizim için çok önemlidir. Tüm aday adaylarımızla görüşmek mümkün olmuyor. Komisyonumuzun yükü biraz ağır. Pazar gününe kadar süreci tamamlayacağız. Ondan sonra ikinci merhaleye gireceğiz. Türkiye genelinde 2-3-4 Mayıs tarihlerinde temayül yoklamaları yapacağız. Genel merkezimizden gelecek görevlinin öncülüğünde temayül yoklaması yapacağız. Takvim yetişirse aday adayı tanıtma programı yapmayı planlıyoruz.

TANITIM TOPLANTISI NET DEĞİL

Başvuran tüm aday adaylarımızın teşkilatlarda oy kullanacak arkadaşlarımızın tanıması için yapacağız. Takvimin dar olmasına rağmen başvuruların geçmiş dönemlere yakın olacağını düşünüyorum. Ancak sayısal bir hedefimiz yok. Sayı düşük olursa da bunu doğal görmek gerekiyor. Bir miktar daha başvurular aşağıda kalır” dedi.

GENEL MERKEZ KARARI BEKLENİYOR

Aday adaylığı ile ilgili soruya da yanıt veren Ceyhan, “Bizim için genel merkezimiz ve Cumhurbaşkanımızın ihtiyaç var denilirse hayırlısı olur deriz. Göreve devam edin derlerse yine bizim için bir problem yoktur. Genel merkezimizin vereceği her karara saygı duyarız. Bu seçim Türkiye’nin istikbal seçimidir. Hiç kimse bu konunun üzerinde kendini görmemelidir. Yarın saat 17.00’ye kadar bu konu netleşecek” dedi.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

5 + 5 =