AK PARTİ KOCAELİ’DE FABRİKA AYARLARINA GERİ DÖNECEK Mİ?

AK PARTİ KOCAELİ’DE FABRİKA AYARLARINA GERİ DÖNECEK Mİ?

10 YAŞINDAYIZ

Gazetecilik zamanla yarışmak
Geleceğe belge ve bilgi bırakmak tarihe canlı şahitlik yapmaktır. Sevdiğin mesleği yapmanın hazzı ise bir başkadır.

Biz bu ay, 10 yıl önce Aralık ayında kurulan gazetemizin kuruluşunun 10, yıl dönümümü kutluyoruz. Gururluyuz, mutluyuz.

Kurulduğumuz günden bugüne gazetemize emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Aynı zamanda kurulduğu günden bu güne bizimle olan gazetemizi okuyarak bize büyük katkılar veren değerli halkımıza da bir teşekkürü borç biliyorum.

Bizim kapımız gelen herkese açıktır, anlatmak isteyen, kendini ifade etmek isteyen herkesi dinleriz. Önceliğimiz ilçemiz ve menfaatleridir bu da kesin ve nettir. 10. Yıl mutluluğumuz sizlerle paylaşmak istedim. Bizleri okumaya devam edin lütfen, çünkü Gölcük Vizyon Gazetesi sizlerle daha güçlü çünkü.

KİMLER GELDİ KİMLER GEÇTİ

Seçim takvimi yaklaşırken, milletvekili olmak isteyen yöneticiler de partideki görevlerinden istifa etmeye başladılar. AK Parti haricinde ki tüm partilerin İl Başkanları, milletvekilliği süreci için istifalarını verdi. Şuan için belli olmayan yani İl Başkanlarının aday olup olmayacağı belli olmayan  tek parti AK Parti kaldı. O zaman bir geçmişi hatırlayalım.

AK Parti’nin kuruluş tarihinden itibaren Kocaeli teşkilatları kentimizde büyük bir başarı yaşattı. AK parti hükümeti Kocaeli’de teşkilat başarısını her zaman ödüllendirdi. Kocaeli İl başkanları belli bir tarihe kadar AK Parti Kocaeli Milletvekili olarak ödüllendirildi.

Hatırlayalım; 17 Ekim 2001 yılında Nihat Ergün’ün kurucu il başkanlığından sonra 3 Mart 2002 yılındaki genel seçimde milletvekili seçildi.

Kocaeli Milletvekili seçilen Ergün’ün yerine il başkanlığı koltuğuna İbrahim KARAOSMANOĞLU getirildi. Daha sonra Fikri ışık İl başkanlığına seçildi. Işık’da  2007 genel seçiminde milletvekili seçildi.

Işık’ın ardından il başkanlığına yine kurucu il yöneticisi Zeki Aygün getirildi.
Aygün, 2011’de milletvekili seçilince il başkanlığına Mahmut Civelek getirildi.
Civelek, 7 Haziran 2015 yılında yapılan genel seçimde milletvekili aday adayı oldu.
Kocaeli İl başkanlarının Milletvekili olma geleneği Mahmut Civelek’in aday gösterilmemesi ile değişti.

İl Başkanlığından, Milletvekillğine giden bu yolda hiç fire vermeyen AK Parti Mahmut Civelek ile İl Başkanlığında ilk firesini verdi.

 

Civelek’ten sonra Şemsettin Ceyhan,  İl başkanı oldu. Ceyhan, 24 Haziran 2018 yılında yapılan genel seçimde milletvekili aday adayı olmak için il başkanlığından istifa etti. Ancak burada da durum aynı oldu. Ceyhan’da aday gösterilmedi.

Ceyhan’ın ardından il yöneticisi Abdullah Eryarsoy,  İl başkanlığı koltuğuna oturdu. Eryarsoy, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Kocaeli’de  ilk kez bir ilçeyi İzmit Belediye Başkanlığını kaybedince görevinden alındı.

Eryarsoy’un boşalttığı il başkanlığı koltuğuna isim arandı. Kocaeli’yi toparlayacak, teşkilata ağabeylik yapacak, ılımlı, hoşgörülü ve kucaklayıcı bir isim arandı. 3 dönem Gölcük Belediye Başkanlığı yapan Mehmet Ellibeş, Kocaeli İl Başkanlığına uygun görüldü.Mehmet Ellibeş İl Başkanlığına getirildi.  Ellibeş, teşkilatı toparladı, ağabeylik yaptı.  Teşkilat içerisinde her kesimin sevgisini ve güvenini kazandı. Teşkilat içerisinde herkesi bir arada tutmayı başardı. Kocaeli’nin her ilçesinde karşılık buldu. Samimiyetini herkese gösterdi. Durmadı her gün bir ilçeyi gezdi, insanları dinledi, her gün binlerce gelen çağrıya Alo dedi!, Buradayım dedi!..

Ve tüm gayretiyle liderinin Kocaeli’de ki kalesi oldu.

İzmit Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirilen toplu açılış programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, binler büyük bir coşkuyla karşıladı. Resmi rakamlara göre Milli İrade Meydanı’nda kendisini bekleyen 70 bin vatandaşa şöyle seslendi Cunhurbaşkanı Erdoğan Kocaeli’den;  “Bugün sizlerle bir aya gelmiş olmanın memnuniyeti içerisindeyim. Rabbim kardeşliğimizi daim eylesin. Rabbim bizlere iki cihan yoldaşlığı nasip eylesin. Kocaeli, hep yanımızda oldun. Biz de Kocaeli’yi geliştirmek, kalkındırmak için her türlü desteği verdik, veriyoruz.

Maşallah! Bu ne büyük coşku?

Sözleriyle Kocaeli’de ki büyük mitingden memnun ayrıldı.

 

Büyük bir başarıydı resmi rakamlara göre 70 bin kişinin katıldığı miting alanını doldurmak. İşte bu alan Kocaeli’nin komutanı, ağabeyi, kardeşi olmaktan geçiyordu. 7 den 70’e insanla doldu o alan.

Ez cümle, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, teşkilatlara dokunmuş, toparlamış, Kocaeli’yi fabrika ayarlarına döndürmüştü.

Uzun süredir Kocaeli AK Parti İl Başkanlarının aday yapılmadığı milletvekili seçimlerinde Mehmet Ellibeş’in,  AK Parti Milletvekili adaylığı ile belki AK Parti’de Kocaeli’de, fabrika ayarlarına geri dönecek mi.

Sağlıcakla Kalın.

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 65 = 74