ADD GÖLCÜK “GENEL SEÇİM DEKLARASYONU” YAYINLADI

 

ADD Gölcük Şubesi Başkanı İsmet Bucak yayınladığı genel seçim deklarasyonunda, seçimden beklentilerini sıraladı ve “24 Haziranda yapılacak olan genel seçimler demokrasi yolunda laik cumhuriyetin kaderini belirleyecek son dönemeçtir. Bu seçim normal bir seçim değildir. Halk oylamasının devamıdır” dedi.

 

 

 

 

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Gölcük Şubesi Başkanı İsmet Bucak tarafından seçimler hakkında bir deklarasyon yayınlandı. Bucak açıklamasında şunları söyledi: “Atatürkçü Düşünce Derneği Gölcük Şubesi olarak 24 Haziran 2018 seçimleri değerlendirilmiş olup, tespit edilen konularda seçimlere girecek parti ile şahısların dikkatlerinin çekilmesine ve değerli kamuoyumuzun bilgilendirilmesine karar verilmiştir. 24 Haziranda yapılacak olan genel seçimler demokrasi yolunda laik cumhuriyetin kaderini belirleyecek son dönemeçtir. Bu seçim normal bir seçim değildir. Halk oylamasının devamıdır. Seçimde hedefimiz Yeniden Cumhuriyet rejimini çok daha güçlü olarak yerine oturtmak, egemenliğin saraydan alınıp tam yetkili Gazi Meclis’e devrini sağlamaktır. 16 yıldır devleti yöneten siyasal iktidar, kilitlendiği “Yeni Türkiye” hedefini gerçekleştirmek adına iktidar koltuğundan kalkmaya hiç niyetli gözükmemektedir. Bu durum karşısında laik, demokratik Cumhuriyet’in korunması adına bütün Cumhuriyetçi güçlerin her şart altında kararlı, uyanık ve bütün kalması şarttır. Bu seçim; ekonomideki kötü gidiş ve yoksullaşan halkın, esnafın, iş adamlarının, çiftçinin ve devletin yüksek borçları damgasını vuracaktır. Ekonomideki bu kötü gidişin durdurulması konusunda iktidar güvenirliğini, içerde ve dışarda kaybetmiş ve devleti her gün zarara uğratmıştır” dedi.

NELER İSTEDİKLERİNİ SIRALADI

Bucak açıklamasının devamında, “Demokrasi ve laik cumhuriyetin varlığı, milli barış ve halkımızın refahı için seçimlere giren siyasal partilerden: Vatanın ve milletin bölünmez bir bütün olduğunu, Laiklik ilkesine uyacaklarını ve devleti tarikatlara, cemaatlere, vakıflara teslim etmeyeceklerini, Atatürk ilke ve devrimlerine ödün vermeksizin sahip çıkacaklarını. “Ne ABD ne AB, Tam Bağımsız Türkiye” ve özgürlüğümüz için sömürgeciliğe karşı sonuna kadar savaşacaklarını, Milli çıkarlarımız ve değerlerimize sahip çıkacaklarını, Başkanlık sisteminden vazgeçilerek gerçek anlamı ile demokratik parlamenter sistemin yeniden tesis edileceğini. Sağlık ve eğitimin parasız hale getirilerek tüm yurttaşların eşit olarak yararlanabileceği ve Cumhuriyet değerlerine uygun şekilde yeniden yapılandırılacağını, Çağdaş bir yargı sistemi kurularak hızlı, bağımsız ve güvenilir olarak halka hizmet edilmesinin sağlanacağını. Düşünce, ifade ve basın özgürlüğünün sağlanacağını ve medya patronlarının başka bir ticaret alanı ile ilgilenmelerinin yasaklanacağını,  Devletin vatandaşlara sağladığı olanaklardan din, mezhep ve etnik kökene bakılmaksızın herkesin eşit olarak yararlanacağını. Faşizme, gericiliğe, bölücülüğe ve her türlü akıl ile bilim dışı eğilimlere karşı olacaklarını, Kürsü dokunulmazlığı haricinde bütün dokunulmazlıkların kaldırılacağını, Milli kaynaklarımızın haraç mezat satılmasından vazgeçileceğini ve satılanların geri alınarak dışarıya bağımlı olmayan, milli ve devletçilik ilkesine uyan bir ekonomik sistemin kullanılacağını.  Vergi adaletinin sağlanacağını, Siyasi partiler ve seçim yasasında değişiklik yapılarak demokratik bir düzenleme getirmesini Atatürkçü Düşünce Derneği Gölcük Şube’si olarak deklare ediyoruz. Bugün Atatürkçü Düşünce Derneği’ne saldırarak, aslında seçim sürecinde mağduriyet algısı oluşturmak isteyenler; ne yazık ki Feto’cu, darbeci ve emperyalist zihniyetin işbirlikçileridir. Bu süreçte Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kirli siyasete bulaştırmak isteyenlere karşı tüm örgütümüz ve Atatürkçü’ler birlikte yılmadan mücadeleye devam edecektir” diyerek açıklamasını noktaladı.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

73 − 68 =