ADAYLAR ANKARA’YA ÇAĞRILACAK

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, dün gerçekleştirilen temayül ve il binasındaki mülakatlarla ilgili açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, en geç bir hafta içerisinde 7 ilçe teşkilatına da başkan atamalarının yapılacağını kaydetti.

7 İSİM İSTİFA ETMİŞTİ

Belediye başkan aday adayı olmak için AK Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, Kartepe İlçe Başkanı Mustafa Kocaman, Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin, Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, Körfez İlçe Başkanı Şener Söğüt ile Çayırova İlçe Başkanı Ali Osman Gür istifa etmişti. Bu isimlerin yerine belirlenecek ilçe başkanları için dün ilçe teşkilatlarında temayül yoklaması yapıldı.

JET HIZINDA

AK Parti’de temayüller tamamlandıktan sonra jet hızında mülakat yapıldı. Bugün il teşkilatı tarafından tüm ilçelerden ilçe başkan adayları il teşkilatına mülakatlar için çağrıldı. İlçelerden çağrılan ilçe başkan adayları AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy ile Marmara Bölge Koordinatör milletvekilleri Ali Sevinç, Muhammed Balta ve Tülay Kaynarca’dan oluşan komisyonla görüştü. Konuyla ilgili konuşan İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, “İlçelerimizde yaptığımız temayüllere teşkilat mensuplarımız çok yoğun ilgi gösterdi. Yüzde 100 katılım oldu diyebiliriz. Tüm teşkilat mensuplarımıza bunun için ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

KİMLER ÇAĞRILDI?

Dün gerçekleştirilen temayül yoklamasının ardından il binasına mülakat için çağrılan isimlere ilişkin konuşan Başkan Eryarsoy, “Dün mülakatlara katılan isimler tamamen temayülden çıkan isimlerdi. Bir iki ilçemizde üç isim çağrıldı. Diğer ilçelerimizde üçün üzerinde ilçe başkan adayı görüşmeye çağrıldı” dedi.

KAÇ KİŞİ GİDECEK?

Bundan sonra sürecin nasıl işleyeceğiyle ilgili konuşan Eryarsoy, “Dün gerçekleştirdiğimiz mülakatların ardından koordinatör vekillerimiz oluşturacakları raporları Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan yardımcımıza iletecek. Raporların ardından Ankara’ya yine geçen dönemde olduğu gibi 3 kişi görüşmek için çağırılacak” ifadelerini kullandı.

ZAMAN BELLİ OLUR?

Yeni ilçe başkanlarının çok kısa bir süre içerisinde belli olacağını ifade eden İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, “Bizim öngörümüz Salı-Çarşamba günü gibi yeni ilçe başkanlarımızın ataması yapılır. Yani en geç bir haftaya 7 ilçemizde de ilçe başkanları belli olacak” açıklamasında bulundu.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

5 + 3 =