Adalet arayanlar için nöbetteler


Çağlayan Adalet Sarayı Cumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticileri için başlayan adalet nöbeti 86’ncı haftada Kocaeli’de tutuldu. 20 baro başkanı Kocaeli Adliyesi önünde, adalet arayışında olan herkes için adalet talep etti

17 BARO BAŞKANI KATILDI

Çağlayan Adalet Sarayının önünde başlayan ve Anadolu’ya yayılan Adalet Nöbeti 86’ncı haftasında Kocaeli’de tutuldu. Adliye önünde tutulan Adalet Nöbeti 20 baro başkanın katılımı ile gerçekleştirildi. Kocaeli Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir’in önemli mesajlar verdiği nöbete katılım yüksek oldu. Candemir, 12 Eylül darbesinin yıl dönümünde herkes için adalet talep etmek için bir araya geldiklerine dikkat çekti. Nöbete, Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bolu, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Düzce, Hatay, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Mersin, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tunceli, Van ve Yalova Baro Başkanları katıldı.

HERKES İÇİN BURADAYIZ

Adliye önünde tutulan nöbette açıklama yapan Kocaeli Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir, tarihi sorumluluklarını yerine getirmek için bir araya geldiklerini kaydetti. Şule Çet, Ecem Balcı, Rabia Naz, Emine Bulut, Müzeyyen Boylu gibi nice şiddet mağduru, katledilen kadın için , çalışma hayatında engellenen yok sayılan , cinsiyeti yada cinsel tercihi sebebiyle baskılanan ,haksızlığa uğrayan insanlar için bir arada olduklarını söyleyen Candemir. “Üstün yararını koruyamadığımız bedeni, aklı ve emeği istismar edilen çocuklarımız için, Fetö, Deaş, PKK, DHKP-C ve benzeri terör örgütlerinin hain saldırıları nedeniyle hayatlarını kaybeden Mehmetçiklerimiz, güvenlik güçlerimiz,yurttaşlarımız için buradayız” dedi.

ADALET ARAYANLAR İÇİN

faili meçhule kurban verdiğimiz Türkiye’nin aydınları Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Necip Hablemitoğlu için, görev şehidimiz Mehmet Selim Kiraz, Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk, Tahir Elçi için, mahkum edilen gazeteciler için, iş cinayetlerine kurban giden on binlerce işçi için, Çorlu tren kazası mağdurları için buradayız. Beraat eden KHK mağdurları, atanamayan öğretmenler, emekli olamayan emeklilikte yaşa takılanlar için biz buradayız. Adalet arayıp ancak yüksek yargılama giderleri nedeniyle hakkını aramayanlar için buradayız.

KADERİNE TERK EDİLDİLER

Duruşma salonlarında saldırıya uğrayan ve yaşamını yitiren meslektaşlarımız için, her yıl binlerce mezun arasında var olma savaşı veren, yargı reformu strateji belgesinde de çalışma yasağı kaldırılacağı muştulanan ancak yine kendi kaderine terk edilen stajyer meslektaşlarımız, insanlık onuruna aykırı ücret politikaları ile hayallerini yitiren genç meslektaşlarımız için buradayız. Özlük haklarına ilişkin talepleri yıllardır yok sayılan kamuda çalışan meslektaşlarımız için buradayız.

ÇEVRE İÇİN

Kandıra Babaköy, Gebze Ballıkayalar’da 200 milyon yılda oluşan ama bir gecede katledilen doğa parkı için, Kaz dağları için; Muğla, İzmir yurdun dört bir tarafında yakılan ormanlarımız, Atatürk Orman çiftliği ve katledilen doğamız için, yağmalanan tarihi zenginliklerimiz için, Bağımsız yargı, yargıç teminatı ve hukuk devleti için olmazsa olmaz kuvvetler ayrılığı ilkesine sahip çıktığı için haksızca eleştirilen, çeşitli baskılarla mücadele gücü zayıflatılmaya çalışılan meslek örgütlerimiz için buradayız.

HUKUK TEMEL ÖLÇÜTTÜR

Bizler yargı önünde temsil ettiğimiz yurttaşlarımız ile birlikte ve bir yurttaş olarak, hukuk devletinde insan onuruna yakışır bir biçimde yaşamak ve bu ideale kavuşmak amacıyla buradayız. Mesleğimizin hukuk devleti, demokrasi, temel hak ve özgürlüklerin teminatı olduğunun bilinç ve sorumluluğu ile Cumhuriyetimizin temel ilkelerine bağlı kalarak tüm bu kutsal değerler için mücadele azim ve inancıyla buradayız ve hep burada olacağız. Savunma hakkı ve hak arama özgürlüğünün ise hukuk devletinin ve demokrasinin temel ölçütü olduğunu bir kez daha vurguluyoruz” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

5 + = 6