EMİNE ZEYBEK: “GÖLCÜK BABA OCAĞIM”

 

 

 

 

Baba ocağı Gölcük’te olan AK Parti Kocaeli Milletvekili adayı Avukat Emine Zeybek gazetemize konuk oldu Genel Yayın Müdürü Serkan Sıdal’ın sorularını yanıtladı. Kocaeli’nin AK Parti’den ikinci bayan milletvekili olmaya hazırlanan Zeybek, “Muhalefetin tutumundan, af konusuna, saha da seçmenin durumundan, AK Parti’nin milletvekili hedefine kadar çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

 

 

 

 

Baba ocağı Gölcük olan, 1982 senesinden bu yana ilçemiz ile bağlantılı olan, Ankara Hukuk Fakültesi Mezunu, evlendikten sonra ilçemizden ayrılan ve İzmit’te Avukatlık mesleğini sürdüren AK Parti Kocaeli Milletekili adayı Emine Zeybek, İlçe Başkanı İdris Alp, KADEM Başkanı, Büyükşehir Meclis Üyesi Berna Abiş, Gölcük Belediye Meclis Üyesi Hilmiye Gövez, İlçe Kadın Kolları Başkanı  Saime Yelken, parti yöneticileri ve kadın kolları üyeleriyle gazetemizi ziyaret etti. Genel Ysyın Müdürümüz Serkan Sıdal’ın sorularını yanıtlayan Zeybek önemli açıklamalar yaptı.

“GÖLCÜK BABA OCAĞIM”

Gölcük benim baba ocağım, bu kentin her taşında, mahallesinde anılarım var diyen Zeybek ayrıca şunları söyledi: “Gölcük gerçekten samimi bir o kadar kendine has özellikleri olan bir ilçe. 1982 yılından beri baba ocağım olmasından dolayı Gölcük ile bağlantım var. Üniversiteyi kazanana kadar geçen gençlik sürem burada geçti. Çok güzel dostluklarım var. Hiç bir zaman haliyle kopmadım. İnşallah milletvekili seçildikten sonrada Gölcük için hizmetlerimiz sürecek.

“MUHALEFETE MİNNETTARIZ”

Bugün açık konuşmak lazım bu muhalefet sayesinde AK Parti, 16 senedir iktidar. Daha güçlenerek devam edecek. Sahada gördüğümüzde bu ilk turda %99 Cumhurbaşkanımız seçilecek, meclistede en güçlü halimizle partimiz temsil edilecek. Buna muhalefet yaptığı açıklamalarla katkı sunuyor. Bu konuda kendilerine minnettarız. Ben 15 yıldır İzmit’te belediye meclis üyeliği yapıyorum. En büyük sıkıntım mecliste muhalefetin olmayışı. Onlara diyorum ki, muhalefetsiniz, muhalefet edin ki, bizde daha heyecanlanıp, şunu da yapalım diyelim. Sadece eleştiri yapmaktan ibaretler. %100 bütçe yapıyoruz, bunu bile eleştirmeye çalışıyorlar. Demeliler ki, bu bütçeyi beraber yaptık. Bu başarı hepimizin ama bunun yanında kente şunları da yapmamız lazım, deyin ki; bizde daha fazlasını yapmanın gayreti içinde olalım. Onlara şu noktada hak veriyorum. Artık yenilgiyi kabul etmişler. Her hangi bir proje üretemiyorlar. Üretemez hale gelmişler. Halktan kopmuşlar, uzaklaşmışlar. Erdoğan düşmanlığı üzerinden içi boş bir siyasi anlayışa hapsolmuşlar, proje üretemez hale gelmişler. Daha iyisini yaparım demiyorlar ancak yıkarım, durdururum deyip, ülkeyi güçsüzleştirme hedefindeler” dedi.

“HİÇ Mİ HUKUKÇUNUZ YOK?”

Önemli açıklamalarına devam eden Zeybek, “Selahattin Demirtaş ile ilgili Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını dinledim adeta şok oldum. Hiç mi hukukçunuz yok. İşin vatan kısmını bırakalın, hiç mi etrafında sana kanunları anlatacak, yargılamanın yasal prosüdüründen bahsedecek kimse yok. Gerçekten bu konuda bir hukukçu olarak, şaşkınlık içindeyim.

“CEZAEVLERİ DOLU DİYE AF ÇIKARILMAZ”

Af konusu çok hassas bir konu. Şimdi cezalarda bir suçlu tarafı varken, bir de mağdur tarafı var. Ben hep hukukçu olarak şu hep söylerim, cezaları çok iyi belirlemek gerekiyor. Şu da bir gerçek kader mahkumu da çok bizde. Suça sürükleyen ailevi sebebiyetler var. Çocuk mahkumlar var. Nikahsız evlenip hapiste yatanlar var. Benim fikrim af çıkartılacaksa çok hassas olunması gerekiyor. Mağdur tarafında olan insanların durumunu da devlet mutlaka düşünmeli. Çünkü bu insanları devlete düşman da yapabilir bu durum.  Üzerinde çok çalışılması ve kamuoyunun üzerinden mutabakat sağlanarak bir yasa çıkartılması gerekiyor. Mesela Rahşan affında şunu yaşadık çıkarılanları büyük çoğunluğu tekrar hapse geri döndü. Ben bunu bizzat yaşadım. Bir de hapishaneler dolu diye af olmaz. Bu hukuka aykırı bir süreç olur” ifadelerini kullandı.

“SEÇMENİMİZDE HEYECAN VAR”

Zeybek son olarakta, “Saha da seçmenimiz çok heyecanlı. Yüksek sesle desteğini dile getiriyor. Geçen Haziran seçimlerin de bunu dile getirmiyordu, bir sessiz hakimdi. Seçmenler göğsünü gere gere benim oyum AK Parti’ye, Recep Tayyip Erdoğan’a diye her yerde bunu dillendiriyorlar. Güzel bir heyecan ve coşku var. 10 Haziran’da Cumhurbaşkanımızın katıldığı mitingde de bu coşkuyu doyasıya göreceğimizi düşünüyorum. Hedefimiz 13 milletvekili. Üst limit neyse hedef odur. Alta bir hedef koymak AK Parti’ye yakışmaz. Tabi ki halkımız neyi takdir ederse, o kadar milletvekili çıkaracağız ama hedef 13” diyerek sözlerini noktaladı. Haber: Serkan SIDAL

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

62 + = 68